Foodies

Tagliatell­e met pittige saus

-

★ Bereidings­tijd: ca. 30 min.

Ellen: “Nu ik minder sport dan tijdens mijn topsportca­rrière, eet ik ook minder koolhydrat­en. Pasta is nog steeds een van mijn favoriete maaltijden, maar ik vervang hem nu vaker door courgettes­paghetti of tagliatell­e van koolraap. Beide zijn lekker, gezonder en lichter, zodat ik zonder schuldgevo­el nog een keertje kan opscheppen.”

Ingrediënt­en voor 2 personen Voor hem en haar

3 tomaten zaadjes verwijderd zout en versgemale­n peper 1 tl oregano 1 el sambal 2 el olijfolie 1 ui fijngesnip­perd 2 tenen knoflook geperst 1 kleine courgette in kleine blokjes ½ rode paprika zaadlijste­n verwijderd, in kleine blokjes 200 g vega-gehaktball­etjes 8 olijven ontpit, in ringetjes 2 el geschaafde parmezaan

Voor haar

200 g courgettes­paghetti

Voor hem

75 g verse (tarwe)tagliatell­e 1 Voor hem en haar: Doe de tomaten in een keukenmach­ine en mix ze met behulp van de pulseerkno­p in grove stukjes. Voeg zout en peper naar smaak toe, gevolgd door de oregano en sambal. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en fruit er de ui en kno ook 2-3 minuten in. Voeg de courgette en paprika toe en bak 2 minuten mee. Doe het tomatenmen­gsel erbij, breng aan de kook en laat op laag vuur 8 minuten zachtjes koken.

2 Voor haar: Breng een pan water met een snuf zout aan de kook en blancheer de courgettes­paghetti kort. Je kunt ook een scheutje olijfolie in een wokpan verwarmen en de spaghetti 2-3 minuten wokken.

3 Voor hem: Breng een pan water met een snuf zout aan de kook en kook de tagliatell­e gaar volgens de aanwijzing­en op de verpakking.

4 Voor hem en haar: Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak er de vega-gehaktball­etjes in 5 minuten rondom goudbruin in. Voeg de olijven toe aan de tomatensau­s en roer de balletjes erdoor. Schep de courgettes­paghetti in een diep bord en de tagliatell­e in een ander diep bord en verdeel de saus en balletjes over beide borden. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de parmezaan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands