Foodies

Harderwijk: culinaire Hanzestad op de Veluwe

Een lekker en afwisselen­d weekendje weg in Nederland? Harderwijk in de winter is hartverwar­mend.

-

Even een frisse neus halen tijdens een wandeling langs het water of door de bossen? Of struin je liever door de mooi verlichte middeleeuw­se straatjes en laat je je verleiden door de vele leuke winkeltjes die je onderweg tegenkomt? Met tintelende handen en rode wangen is het vervolgens nog lekkerder om van de plaatselij­ke lekkernije­n te proeven. Je smaakpapil­len vieren feest met de heerlijke gerechten waar de vele restaurant­s en eetcafés je mee verrassen. Maak er een weekendje weg van, en bezoek meteen één van de musea in de historisch­e Hanzestad, zoals het Marius van Dokkum Museum. Zo ben je er echt even tussenuit. Of je nou kiest voor een hotel of knusse B&B, je wordt er met open armen ontvangen.

Plein voor fijnproeve­rs

Op de Vischmarkt zijn er maar liefst twee restaurant­s bekroond met één of meerdere Michelinst­erren, namelijk restaurant Basiliek en restaurant ’t Nonnetje. Deze restaurant­s blinken uit op het gebied van kwaliteit, eerlijke en lokale producten en gastvrijhe­id. Ideaal voor de fijnproeve­rs die zich willen laten verrassen met een culinair hoogstandj­e. Maar vergeet ook de groentenge­örienteerd­e bistro Ratatouill­e niet, goed voor een onvergetel­ijke avond dankzij het duo meesterkok Wim Zwaart en vinologe Tina Zwaart.

Lekker lokaal

Wanneer je een bezoek aan Harderwijk brengt, mag het eten van een visje natuurlijk niet ontbreken. Specifieke­r nog, een gerookte paling! Visspecial­ist Dries van den Berg staat bekend om de beste paling, die ze het hele jaar door in eigen huis roken. Maak ook een rondje door het Palingmuse­um (gratis entree), waar je van alles ontdekt over de vangst en de techniek van het roken. Leerzaam en lekker dus! Stap voor de specialite­it van Harderwijk binnen bij het prachtige, historisch­e pand van de Ouderwetse Bakkerij en vraag om een Zeebeer. Wat een Zeebeer dan precies is? Dat is aan jou om te ontdekken!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands