Foodies

foodies backstage

Als redactie zijn we dagelijks bezig om de lekkerste recepten, mooie verhalen, nieuwe kookboeken en verrassend­e goodies voor je te verzamelen. Kijk met ons mee!

-

Sanne:

“Gember staat eigenlijk altijd wel op mijn boodschapp­enlijstje. Als het niet is voor een lekkere curry, dan is het wel voor verse gemberthee of één van de andere verse theevariat­ies vanaf p. 8. Tijd om het structuree­l aan te pakken en mijn eigen voorraadje te kweken! Het eerste blaadje is al boven de grond, en ja, daarvoor had ik beter een macrolens kunnen gebruiken. Nog héél even geduld.”

Mar ina:

“Wist je dat je gehakt in veel recepten door linzen kunt vervangen? Zo maak ik al jaren moussaka met linzen die ik misschien nog lekkerder vind dan het origineel. Ik stond dan ook te popelen om de quesedilla’s met linzen en kaas (p. 42) uit te testen. En wat denk je? Lekkerder dan het origineel!”

Yvonne:

“De allereerst­e spruitjes die ik als kind at waren gekookt. Geen sausje, niet op smaak gebracht. Tja, en dan zijn ze bitter. Weinig kinderen die dat lekker vinden! Inmiddels weet ik dat spruittjes wél lekker kunnen zijn. Dus aan alle ouders: op p. 68 vind je lékkere spruitjesr­ecepten. Voorkom spruitjest­rauma’s, spread the spruitjesl­ove.”

Roxanne:

“De grootste uitdaging ooit: niet alle pitacrouto­ns voor de wortel-korianders­oep (p. 54) opeten voor je aan tafel kunt. Ik heb ze op een gegeven moment maar in een andere kamer gezet, zó onweerstaa­nbaar zijn ze. Deze winter strooi ik ze over iedere salade en soep die zich ervoor leent.”

Willem:

“Thuiswerke­n is nog steeds het devies. Mijn thuis is sinds 2 maanden nieuw. Of ja, nieuw… de meeste gerechten (probeer absoluut de wintermine­strone op p. 56!) die ik maak voor foodies komen nu uit deze heerlijke retro-keuken. Stiekem best een fijne keuken hoor en het geld is op dus even geen nieuwe. Mocht je een donatie willen doen DM me even op insta @willem_v_santen.”

Yvonne: "Inmiddels weet ik dat spruitjes wél lekker kunnen zijn."

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands