Foodies

foodies Watchlist

Vier je dag van de liefde met een to e serie en je favoriete comfortfoo­d of leg je lievelings­mens in de watten. De keuze is aan jou.

-

Van wit tot rood

DOEN

Geen zin in wéér een wandeldate met een thermoskan vol thee? Snappen we. Ruil je stevige stappers om voor comfy sloffen, steek de open haard aan en tover je mooiste glazen uit de kast: we gaan thuis een wijnproeve­rij organisere­n! Verzamel een fles wit, rood, rosé, en vooruit, ook nog wat bubbels om het af te leren. Inspiratie nodig? Vraag gerust je favoriete wijnhandel of bar om hulp bij het bepalen van de juiste wijn-spijscombi­naties. Zoek voor meer tips op ‘wijnproeve­rij’ op foodiesmag­azine.nl.

Gangetje hier, gangetje daar

DOEN

Carpaccio van de één, trifle van de ander: haal je voor-, hoofd- en nagerecht ieder bij een ander restaurant af en stel zo zelf je romantisch­e diner samen om thuis van te genieten. Geen zin om van hotspot naar hotspot te wandelen? Verras elkaar en spreek met je valentijns­partner in crime af dat jullie voor elkaar een driegangen­diner afhalen bij ieder een ander restaurant. Delen is uiteraard toegestaan. Tip: kijk op de website van je favoriete maaltijdbe­zorger om inspiratie op te doen voor jullie menu.

Food in five

LUISTEREN

Chefs staan nou niet bepaald bekend om hun duidelijke uitleg over technieken en gerechten. Dat kan anders, vond Ben Kelly. In zijn podcast Food in Five geeft hij je drie keer per week tips om je kookskills te verbeteren. Ga met hem aan de slag met spareribs met honing en knoflook, luister naar hoe je zonder zout je gerechten toch perfect op smaak kunt brengen en leer in acht minuten de basisprinc­ipes om een betere kok te worden. De aflevering­en duren maximaal een half uurtje en zijn dus perfect voor tijdens je lunchwande­ling. Oortjes bij de hand? Ga dan naar Spotify om de aflevering­en te beluistere­n.

All about chocolate

KIJKEN

Cacao rijmt niet voor niets op ‘ik hou van jou’. Als we niet genieten van ons favoriete snoepgoed dromen we er wel over óf kijken we ernaar. In documentai­reserie De wondere wereld van chocolade bijvoorbee­ld. Je brengt virtueel een bezoekje aan de meest iconische chocoladef­abrieken op aarde, ontdekt hoe het productiep­roces in zijn werk gaat en krijgt de duurste reep aller tijden in handen. Met de zes aflevering­en ben je, letterlijk, wel even zoet. Je kijkt De wondere wereld van chocolade via Videoland.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands