Gardener's World (Netherlands)

Wij zijn gek op november en december om hun felgekleur­de bessen

-

We bevinden ons weer op de drempel tussen twee seizoenen. We klampen ons nog vast aan het laatste restje herfst, maar we staan eigenlijk al op de gladde helling richting midwinter. De kinderen gaan nog naar school, maar de feestdagen zijn al zo dichtbij dat we een lichte huivering van opwinding (of onrust) voelen. Het is kalm in de tuin, toch valt er nog genoeg te genieten. Trek een dikke trui aan en laat je wangen gloeien in de winterzon. Ruim de herfstblad­eren op en controleer op onkruid.

STER VAN DE MAAND Callicarpa­bodinierig­iraldii ‘Profusion’

De eerste keer dat je een schoonvruc­ht (Callicar pa) z iet vergeet je nooit. Deze bijzondere bessen, die stra len in de winterzon, zorgen ervoor dat je even stil blijft staa n. Doe dat niet te plotseling wanneer je bijvoorbee­ld door een park aan het wandelen bent. Voor je het weet botst er een kinderwage­n tegen je hielen, voortgeduw­d door een licht geïrriteer­de, jonge moeder. Maar het is je beurse achillespe­es allesz ins waard — het is namelijk liefde op het eerste ge - zicht. Voor de schoonvruc­ht uiteraard. Neem de Callicar pa dus op i n je (nieuwe) tuinontwer­p, want er zijn weinig andere planten die een winterbord­er zo opvrolijke­n met hun prachtige kleur.

Verzorging Geef deze winterhard­e struik een prominente plek in zon of halfschadu­w, in vruchtbare, goed drainerend­e grond. Snoei hem begin voorjaar als hij te groot wordt.

Hoogte x Breedte 3 x 2,5 m

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands