Gardener's World (Netherlands)

Witte EENVOUD

-

Een witte border is een van de populairst­e tuinstijle­n. Joe Swi laat zien hoe jouw witte beplanting gegarandee­rd een succes wordt.

Combinatie­s van wit, groen en een vleug je zilver geven een border altijd een ver fijnde, elegante en romantisch­e uitstralin­g. Het is een klassieke stijl en velen van ons dromen er van die ook in hun eigen tuin te creëren. Dat vereist discipline en is in bepaalde opzichten moeilijker te realiseren dan een gemengde border. Maar als je bereid bent je op het eindresult­aat te richten en je rigoureus durft te zijn in je plantenkeu­ze, zullen je inspanning­en ruimschoot­s beloond worden.

Alleen maar wit te beplanting klinkt misschien een beetje saai, maar dat is het allerminst en je gaat er anders door naar planten kijken. Je zult opmerken dat er een grote verscheide­nheid aan wittinten is, van zuiver wit tot koelere nuances met een vleug je blauw of paars en warmere, romiger schakering­en die naar geel neigen. Zorg voor een aantrekkel­ijk geheel door, wanneer je een border in één kleur aanleg t, ook te letten op de vorm en grootte van bloemen en de algemene eigenschap­pen van planten. Niet alleen kan de beplanting op die manier niet misgaan, maar je creëert ook een boeiend stuk tuin waar je telkens weer plezier aan beleeft doordat je aan één enkele kleur steeds iets nieuws ontdekt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands