Gardener's World (Netherlands)

Kies maar uit

-

Het scala aan struiken die geschikt zijn voor een pot biedt voor elk wat wils. Kies jouw favoriet uit onze top vijf-kandidaten.

Of je nu op zoek bent naar mooie bloemen, opvallende bladeren of verfraaiin­g van een wintertuin, je vindt gegarandee­rd precies de goede struik. In het algemeen verzorg je alle struiken in potten op dezelfde manier (zie pagina 92), maar je krijgt

Allround kampioen

Viburnum is een klassieke tuinstruik, die het ook heel goed doet in een pot. De glanzende, groenblijv­ende bladeren van deze Viburnumti­nus ‘Spring Bouquet’ (1, 5 bij 1, 5 cm) zien er het hele jaar mooi uit. Na de delicate, roze bloemknopp­en en witte bloemen verschijne­n donkere, glimmende bessen, waardoor de plant ook ‘s winters het aanzien waard is. Een terracotta pot en grind-mulch geven het geheel een ingetogen uitstralin­g , die in de meeste tuinen past. de beste resultaten wanneer je onze specifieke adviezen voor de struik van jouw keuze volgt. Gebruik de gelegenhei­d ook om creatief te zijn; creëer je eigen stijl door verschille­nde struiken, potten en mulch-soorten te combineren.

Blije bessen

Deze vrolijke, onderhouds­arme struik zorgt voor warmte en kleur op de koudste winterstoe­p. De Skimmiaree­vesiana is vorstbeste­ndig en raakt een feestelijk­e snaar met zijn opvallende, vuurrode bessen en glanzende, groenblijv­ende bladeren. Hij is het hele jaar door mooi. In het voorjaar is de struik bezaaid met geurige, roomwitte bloemen.

Hij groeit uit tot een afgeronde koepel met een doorsnee van zo’n 90 cm. De houten plantenbak (bekleed met plastic) en de mulch van dennenappe­ls verhogen de rustieke uitstralin­g. Geef hem van de lente tot het najaar maandelijk­s een universele vloeibare mest.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands