Gardener's World (Netherlands)

Voorkom windworp

-

Sterke windvlagen kunnen zo hef tig trekken aan de t akken van pal in de wind st aande bomen en struiken, dat ondergrond­s de wor tels erdoor in beweging komen. De wor tels kunnen zelfs loskomen of af scheuren. In het geval van bomen soms met windworp als gevolg: het omwaaien van de boom met wor tel en al. Maar zelfs kleine schades door om zich heen slaande t akken en het uitdrogen van slapende bloemknopp­en kunnen veel verpesten. Dun jonge bomen en heesters wat uit, zodat de wind er makkelijke­r doorheen waait. Stamp de grond rond de verstoorde wor tels wat aan.

Als de jonge boom of heester in de windrichti­ng gebogen is geraakt, kun je deze vast zet ten met boompalen. Niet meteen de struik of jonge boom naar de paal toetrekken. Neem daar een paar weken de tijd voor en doe het st apje voor st apje.

 ??  ?? Alle bladeren met bladvlekke­nziekte moeten worden verwijderd en vernietigd.Voorkom windworp door de grond rond planten goed aan te stampen.
Alle bladeren met bladvlekke­nziekte moeten worden verwijderd en vernietigd.Voorkom windworp door de grond rond planten goed aan te stampen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands