Gardener's World (Netherlands)

Knoflook planten

-

Veel mensen kennen alleen de standaard knoflookso­orten, maar er zijn veel meer variëteite­n met elk hun eigen smaak. Sommige van deze soorten zijn erg sterk en pittig, terwijl andere juist heel mild en verfijnd smaken. Vorig jaar heb ik wat olifantenk­noflook gepoot en liet ik mijn kinderen ze oogsten. Je had de gezichten moeten zien toen ze zagen hoe groot deze knoflook was geworden!

Waarschijn­lijk heb je wel eens van hardneck en softneck gehoord. De bollen van een softneck hebben meestal meer tenen en kun je makkelijk bewaren. Dit is vaak de knoflook die je in de supermarkt koopt. Hardnecks hebben niet zoveel tenen per bol en deze groep is lastiger om te bewaren. Ze doen het daarentege­n wel beter in koude regio’s en veel liefhebber­s vinden dat ze beter smaken.

Beide soorten zijn eenvoudig om zelf te kweken. De beste periode om ze te poten is tussen september en half november: eigenlijk nu dus. De knoflook heeft een periode van kou nodig, zodat je in de zomer mooie grote knoflookbo­llen krijgt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands