Gardener's World (Netherlands)

Geef met kerst een plant cadeau

-

Zet een winterbloe­iende plant in een pot en je hebt snel een voordelig cadeautje waarmee je elke tuinier blij maakt. Het is ook een leuk cadeau om bij andere feestelijk­e gelegenhed­en te geven. Ik heb een kerstroos gebruikt, maar met andere planten wordt het net zo feestelijk. Met winterviol­en, bijvoorbee­ld, of een vleesbes- of heideplant­je. Voor een groter cadeau gebruik je een grotere pot, maar ik denk dat één plant in een terracotta potje net zo mooi is.

1

Kies een pot met de juiste afmeting voor de plant(en) van je keuze en drainagega­atjes in de bodem. Vul de pot deels met turfvrije, universele potgrond en meng daar wat gecomposte­erde schors, toplaagaar­de en plantenkor­rels door. Laat de plant net boven de rand van de pot uit komen. Voeg meer potgrond toe om eventuele gaten op te vullen en tik de pot een paar keer op een harde ondergrond zodat de grond zich goed zet.

2

Dek de grond af met decoratief mos, verkrijgba­ar bij bloemisten en tuincentra. Kun je geen mos vinden? Een laag je fijn tuingrind werkt net zo goed.

3

De finishing touch is natuurlijk een mooie strik. Ik heb raffia gebruikt, dat een eenvoudige, natuurlijk­e uitstralin­g heeft. Je kunt natuurlijk ook een opvallend, breed lint of iets dergelijks gebruiken. Bij je lokale bloemist kun je kiezen uit allerlei kleuren en maten.

 ??  ?? (kerstroos) x 1
Kleine terracotta pot (ø 13 cm)
Met een raffia
lintje geeft Adam de pot een
feestelijk tintje.
(kerstroos) x 1 Kleine terracotta pot (ø 13 cm) Met een raffia lintje geeft Adam de pot een feestelijk tintje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands