Gardener's World (Netherlands)

M i g roe n

-

Ik vind het groen uit de tuin mooier dan welke kerstsling­er ook. Net als bij het kiezen van een kerstboom is het een leuke gezinsacti­viteit om samen met de kinderen in eigen tuin op zoek te gaan naar bessen en takjes die we voor kerstdecor­aties kunnen gebruiken.

Bessen, hulst en dwergmispe­l zijn heel geschikt. Ik heb het geluk dat er maretak op een paar oude bomen groeit, want mijn vrouw vindt het leuk om die boven de voordeur te hangen. Je kunt maretak en ander winters groen ook bij veel bloemisten en op kerstmarkt­en vinden.

Takken van naaldbomen, zoals taxus, dennen en coniferen, blijven binnenshui­s lang goed en de dennenappe­ls zijn natuurlijk prachtig. Klimop is mooi om op te hangen of ergens overheen te draperen, en rozemarijn laat je huis lekker ruiken. Als je durft, kun je gedroogde zaadhoofde­n van artisjokke­n of alliums in huis ophangen als decoratie.

We gebruiken het groen overal: in vazen en potten, aan lampen en schilderij­lijsten, langs planken en schoorstee­nmantels, en los op tafel. Geef je creativite­it de ruimte!

 ??  ?? Adam plukt zijn eigen maretakken om boven de voordeur te hangen.
Adam plukt zijn eigen maretakken om boven de voordeur te hangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands