Gardener's World (Netherlands)

Kerstmis volgens Adam Frost

Oost west, thuis en tuin best, vooral wanneer je er een feestelijk­e sfeer creëert.

-

De feestdagen bij ons thuis vind ik een van de fijnste perioden van het jaar. Het is geen rustige tijd, want de kinderen kijken opgewonden uit naar het kerstfeest en we krijgen veel aanloop van vrienden en familieled­en. Maar ik ben dol op die drukte. Dit jaar moet het misschien allemaal wat kleinschal­iger door de situatie waar de wereld in zit, maar ik ga absoluut genieten van de heerlijke momenten met mijn gezin.

Er is een persoon die nog meer van de feestdagen houdt dan ik: mijn vrouw. Ze verheugt zich er steeds weer op om het huis te versieren en de open haard aan te steken. En met de twee kittens en drie schapen die we aan onze menagerie hebben toegevoegd, worden de feestdagen misschien zelfs nog specialer dan anders.

In deze periode geniet ik ervan thuis te zijn. Op een heldere, koude dag is er niets fijners dan warm ingepakt buiten bezig te zijn. Ik kom dan vanzelf in de kerstsfeer door het zelf maken van decoraties en cadeautjes en het oogsten voor het kerstdiner – in onze eigen tuinen vinden we genoeg inspiratie.

 ??  ?? Takjes van de maretak, hulst en dwergmispe­l uit eigen tuin zijn heel geschikt voor decoraties.
Takjes van de maretak, hulst en dwergmispe­l uit eigen tuin zijn heel geschikt voor decoraties.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands