Gardener's World (Netherlands)

Massage bar van rozemarijn en citroen

-

Dit was een feestje voor de zintuigen – zowel het gebruiken als het maken van deze massagebar! De frisheid van de citroen en de aardsheid van de rozemarijn vullen elkaar prachtig aan en na gebruik voel je je bruisen van energie. Het was ook voor het eerst dat ik iets dergelijks maakte zonder bijenwas. Het is dus heel geschikt voor veganisten.

Dit heb je nodig

● 40 g sheaboter

● 50 g cacaoboter

● 10 g kokosolie

● Gedroogde schil van 1 citroen

zonder waslaagje

● 5 g gedroogde rozemarijn

● 1 eetlepel bruine suiker

● 20 druppels etherische olie naar keuze ● Siliconenv­orm voor cake of zeep

Doe de sheaboter en de cacaoboter in een hittebeste­ndige glazen kan en zet die in een pan met geleidelij­k opwarmend water om te smelten.

Maal de gedroogde citroensch­il en de gedroogde rozemarijn­blaadjes in een krachtige blender of koffiemole­n tot poeder.

Roer de kruiden en de suiker door de gesmolten boter. Haal de kan voorzichti­g uit de pan en zet hem op een hittebeste­ndige onderzette­r. Na ongeveer twee uur is het mengsel gestold. Roer het mengsel om de vijftien minuten en giet het als de kruiden niet meer zinken (na ca. twee uur) snel in de mallen om het volledig te laten stollen. Bewaar in een luchtdicht­e pot en scheid de massage bars van elkaar met bakpapier.

Gebruik Idealiter

voordat je gaat slapen. Scrub je hele lijf om pijnlijke spieren na een warme douche of een warm bad een diepe massage te geven. Spoel de ‘klontjes’ met warm water af, dep je lijf voorzichti­g droog en laat het vocht intrekken voor je je aankleedt. Houdbaar tot zes maanden, maar gebruik binnen drie maanden voor de beste resultaten.

 ??  ?? Masseer je hele lichaam met de
Doe de shea- en cacaoboter in een hittebeste­ndige kan.
Masseer je hele lichaam met de Doe de shea- en cacaoboter in een hittebeste­ndige kan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands