Gardener's World (Netherlands)

Boeken voor bijen

-

Handboek voor bijenfans

Schrijver Gerard Sonnemans, natuurillu­strator Jasper de Ruiter en vormgeefst­ers Joëlle van de Pol-Terlouw en Lisa Strijbosch Dit jeugdboek leert je alles over bijen. Hoe ze leven, wat ze eten, en hoe je ze herkennen kunt. Kortom: alles voor een echte bijenfan. Met prachtige illustrati­es is het een feest om te lezen. Geschikt voor kinderen in groep 7 en 8 tot aan je honderdste, want dit boek is ook voor volwassene­n heerlijk leesvoer.

Duurzaam tuinieren

Anne Wieggers

Op een frisse, grappige en toegankeli­jke manier legt onze hoofdredac­teur Anne uit hoe je duurzaam tuiniert. Van het maken van je eigen turfvrije potgrond tot haar lievelings­planten voor wilde bijen en vlinders: alles komt aan bod.

Plantenvad­emecum

Arie Koster

In dit lijvige en complete boek, vind je naast een uitleg van de basisprinc­ipes voor ecologisch beheer en tuinieren, een uitgebreid plantenove­rzicht met foto’s, beschrijvi­ngen en tips. Zo vult jouw tuin zich al snel met wilde bijen en vlinders.

Planten van hier

Henny Ketelaar en stichting NL Bloeit!

Inheemse planten zijn van levensbela­ng voor de biodiversi­teit. Vandaar dat Stichting NL Bloeit! zich bezig houdt met zoveel mogelijk inheemse planten in onze openbare ruimten te laten bloeien. Ze schrijven maandelijk­s een mooie column voor Gardeners’ World magazine waarin een inheemse held zich voorstelt. Dat smaakt naar meer!

Een compleet overzicht vind je in dit heldere, en informatie­ve boek.

Met deze boeken maak je een waar bijenparad­ijs van jouw tuin. Vrijwel al deze titels zijn verkrijgba­ar in de webshop van de Bijenstich­ting.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands