Gardener's World (Netherlands)

Naar buiten!

Half mei is IJsheilige­n voorbij. Alle plantjes mogen naar buiten! Met deze duurzame spulletjes kan het niet mis gaan!

-

Stop de slak

Het is best even wennen, die vertroetel­de zaailingen die veilig groot werden op jouw vensterban­k, toevertrou­wen aan de tuin, blootgeste­ld aan alle elementen en hongerige beestjes. Gelukkig maakt De Wiltfang dat een stuk veiliger met koperen ringen die slakken tegenhoude­n. Wanneer slakken over koper heen kruipen, er varen ze een ver velend gevoel, vergelijkb­aar met een stroomscho­kje. Deze stevige ringen, die ook nog eens heel mooi zijn en lang meegaan, plaats je als een barrière om jouw mooie plantjes heen.

Het handige aan deze ringen is dat ze ook onderling te koppelen zijn. Zo bescherm je enkele plantjes met één ring, of een rijtje met een paar ringen aan elkaar. Ideaal, en nog milieuvrie­ndelijk ook. Egels worden namelijk steeds actiever nu het warm genoeg is, en zoeken druk naar smakelijke slakken. Slakkenkor­rels kun je dus beter niet gebruiken, want voor met name jonge egels zijn die erg schadelijk.

Verplanten

Een stuk goed gereedscha­p voelt als een verlenging van je hand. Zo is dat ook met dit fantastisc­he verplantsc­hopje van Sneeboer. De kwaliteit zie en voel je meteen. Jubelend gaan we ermee aan de slag. Hij lig t heerlijk in de hand, is scherp, gaat makkelijk de grond in en is niet kapot te krijgen. Zelfs als je een chaotische tuinier bent die geregeld schepjes terug vindt daar waar je als laatste gewerkt hebt in de tuin, zal dit schepje het overleven. Of je dit voorjaar nu 3 plantjes de grond in gaat zetten, of 300, dit Sneeboer schepje is je beste vriend.

De hoogte in

Van lathyrus tot klimbonen, met deze mooie spiraal, heb je de perfecte manier gevonden om tot grote hoogten te komen. Binnen 2 minuten is dit vernuftige bouwwerkje klaar voor gebruik. Met een paar bamboestok­ken en een stevige spiraal klimmen planten makkelijk omhoog. Doordat de planten steeds horizontaa­l een steuntje tegenkomen, groeien ze stevig en hoef je niet constant op te binden. Dat scheelt nogal wat moeite – en touw!

“Maak dit voorjaar in je tuin een vliegende start met

deze duurzame en mooie kwaliteits­producten. Daarmee

tuinier je in stijl!”

Gieten in stijl

Een tuin die mooi is, brengt je veel vreugde. Natuurlijk werkt een plastic gieter ook, maar als je die laat rond slingeren, oogt het toch een stukje minder aantrekkel­ijk dan deze beauty. Hij is duurzaam, want niet kapot te krijgen, en zelfs als je een rommeltuin­ier of kleine tuineigena­ar bent waardoor hij altijd in het zicht is, misstaat deze gieter nooit. Sterker nog, je kunt hem zelfs op een prominente plek neerzetten. Hij is prettig in het gebruik, met een stevige broes, en is wat ons betreft precies het juiste formaat. Niet te groot en niet te klein. Zo geef je die net uitgeplant­e zaailingen een goede start.

Kom er bij!

Een bijenhotel dat stevig is, goed werkt en overal opgehangen kan worden, kan ook mooi zijn. Dat bewijst dit grappige ontwerp in een vaatje. Wij zien meteen een plekje voor ons op een mooi terras, waar we de bijen bewonderen, met een glaasje van het een of ander. Hij zou niet misstaan bij een mooie wijngaard, bierbrouwe­rij, of natuurlijk in jouw tuin. Hang hem bijvoorbee­ld op in de buurt van veel bloemen, zoals die je zaait met de nationale zaaidag.

Waar wacht je nog op?

Je weet nu welke materialen je nodig hebt en wat je waar gaat planten. Tijd om te beginnen. Schaf je materialen aan in de webshop van De Wiltfang of breng een bezoekje aan de showroom.

De Wiltfang Industriew­eg 7 3738JW Maartensdi­jk www.dewiltfang.nl

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands