Gardener's World (Netherlands)

Aan de slag voor een groene tuin

Wij blijken niet de enigen die vrolijk worden van een groene tuin. Tijdens de Week van de Groene Tuin (van 26 maart t/m 1 april) transforme­erden namelijk veel enthousias­te tuiniers kleine hoekjes tot complete tuinen en levende groene oases.

-

Wadi aanleggen Rebecca Vermeulen

Waar ik eerst een gazon had, ben ik nu bezig om een wadi aan te leggen. Ik heb er inmiddels stapstenen en geschikte planten in en rond gezet. Op het terrasje na heb ik alle tegels verwijderd, en met de tuingrond die ik na het graven van de vijver over had, heb ik verhoogde borders gemaakt. Ik heb een mix van vaste planten, fruitbomen, kruiden en groenten staan.

Moestuin in aanbouw Agnes Visser

Op de foto zie je mijn moestuin in ‘aanbouw’. Ik mag de oude moestuin van mijn buurman onderhoude­n en daar ben ik ontzettend blij mee! De buurman en zijn lieve Drentse Patrijs Jara komen regelmatig bij mij kijken, en onze poes Pip is ook vaak van de partij. De moestuin is al lang in de familie. De 100-jarige moeder van mijn buurman woont pal naast de moestuin en vindt het prachtig dat ik dit doe. Vaak komt ze even kijken en vertelt ze over hoe haar man vroeger de moestuin onderhield. Het is mijn kleine paradijs en ik ben er het liefst ieder vrij moment dat ik heb!

Hier vind je een kleine greep uit de vele inzendinge­n die we kregen van lezers die lieten zien wat zij tijdens deze week deden om hun tuin verder te vergroenen en verduurzam­en – van het verwijdere­n van tegels tot het creatief herinricht­en van ruimtes.

Tegels weghalen Karin van Donkelaar

Onze dochter heeft net een huisje gekocht met een geheel bestraat achter‘tuintje’. Op deze foto is onze zoon bezig om een heleboel stenen weg te halen, zodat onze dochter en ik aan een mooi groen tuintje kunnen beginnen. Heerlijk!

Webinar ‘Maai Mei Niet’ Wanneer: 30 april om 19:00 uur Waar: Op afstand Info: www.maaimeinie­tnederland.nl

Maai Mei Niet is de eenvoudigs­te actie allertijde­n, want je hoeft er letterlijk niets voor te doen. Wist je dat er in jouw grasveld ook andere planten aanwezig zijn die in bloei kunnen komen zodra je (een gedeelte) van je gazon niet meer maait? Madeliefje­s, paardenblo­emen en klavers, bijen en vlinders zijn er dol op! Je hoeft dus niet te zaaien, je hoeft alleen niet meer te maaien en de rest gaat vanzelf! Voor nog veel meer interessan­te weetjes en tips kun je je via bijenstich­ting.nl/agenda/ inschrijve­n voor dit webinar ‘Maai Mei Niet’, verzorgd door de Bijenstich­ting.

Zin in de Zomer Wanneer: 4 en 5 mei Waar: Kwekerij Arborealis, Wilhelmina­oord Info: arborealis.nl

Heb je ook zo’n zin in de zomer? Kom dan op 4 en 5 mei naar kwekerij Arborealis! Tijdens dit kleurrijke weekend vind je alles om je tuin op te fleuren met zomerbloei­ers en inheemse planten. Of je nou zoekt naar vaste planten, bloembolle­n of zaden, je vindt het allemaal tijdens dit Zin in de Zomer-weekend. Kweker Hein Meeuwissen is aanwezig met de sterkste bloembolle­n, voor wilde plantenzad­en kun je terecht bij Cruydt-Hoeck, Bloem en Oogst neemt volop biologisch­e bloemen en zaden mee, en Katja Staring presenteer­t haar nieuwste boek ‘Slow Flowers’ over natuurvrie­ndelijke plukbloeme­n. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen in de plantenwin­kel van kwekerij Arborealis.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands