iCreate (Netherlands)

Plak stickers en emoji op je clip

Ken je de fotoalbums­tickers van vroeger nog? Bijvoorbee­ld tekstballo­nnetjes met koddige teksten? In Clips heten die overlays!

-

1. Kies een overlay

Tik op de ster bovenin voor alle ‘stickers’. Tik op je favoriete sticker en deze wordt op het fragment geplakt. Let bij je keuze op de stijl, niet op de tekst: die passen we zo nog aan – zie stap 3.

2. Verplaats de sticker

De sticker moet natuurlijk wel precies op de juiste plek staan voor het beoogde effect: sleep hem daarnaarto­e. Met twee vingers kun je de sticker nog draaien en de grootte veranderen.

3. Verander de tekst

Misschien ben je tevreden met de standaard teksten op de stickers. Anders pas je ze aan. Tik twee keer op de tekst en het toetsenbor­d verschijnt: typ je tekst en tik op ‘Pas toe’.

4. Emoji toevoegen

Tik op de ster voor het overzicht met stickers en veeg van rechts naar links over het scherm. Tik hier op een emoji om deze toe te voegen: verander eventueel het formaat.

5. Vind extra emoji

Mis je de emoji die je nodig hebt? Tik op een niet-gewenste emoji om die toe te voegen en tik er nogmaals op. Via het emoji-toetsenbor­d kies je een andere emoji. Klaar? Tik op ‘Pas toe’.

6. Stickers verwijdere­n

Vind je een sticker bij nader inzien toch niet leuk? Dan kun je die altijd nog weghalen. Tik erop en er verschijnt een kruisje in de hoek. Hiermee kun je de sticker verwijdere­n.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands