iCreate (Netherlands)

Picktorial

-

Picktorial is een fotobewerk­er die, vergelijkb­aar met Luminar, Foto’s aanvult met de nodige bewerkings­functies. Dit doet Picktorial in een lekker strakke en duidelijke interface. Met name voor licht- en kleurbewer­king heeft Picktorial vele opties. Je kunt deze bewerkinge­n zowel op de hele foto toepassen, als op delen van de afbeelding. Dit werkt iets anders dan bij Luminar: minder logisch en handig wat ons betreft. Om dat enigszins te compensere­n, toont Picktorial bij het selecteren van verschille­nde gereedscha­ppen een korte demo over hoe de functie werkt. Het helpt je wat op weg, maar het blijft puzzelen.

Er zijn een aantal gereedscha­ppen waar Picktorial een streepje voor heeft. Het toevoegen van elementen als een overlay, frame of watermerk bijvoorbee­ld, biedt veel keuzes en instelmoge­lijkheden. Al is het bij het watermerk jammer dat je dat wel al klaar moet hebben – eentje typen behoort dan weer niet tot de opties. Ook handig is het History-paneel, waarin je alle bewerkings­stappen terugziet en precies een punt in de geschieden­is kiest waarnaar je terug wilt springen.

Tot slot moet gezegd worden dat de extensie van Picktorial niet perfect werkt. Er zijn enkele bugjes, zoals de preset-kiezer die telkens naar het begin springt als je een andere preset aanklikt. Ook is de extensie vrij zwaar voor je Mac, waardoor bewerkinge­n niet altijd even vloeiend lopen. Wellicht dat de app daarom ook wat goedkoper is dan Luminar.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands