iCreate (Netherlands)

iMovie of Clips?

-

Met Clips maak je zonder al te veel inspanning­en korte en krachtige video’s die je daarna eenvoudig deelt via social media. Maar … Apple heeft natuurlijk al een andere gratis app waarmee je fijne video’s kunt monteren en delen: iMovie. Dus waarom zou je de moeite doen om Clips überhaupt op te zoeken in de App Store?

Clips is vooral een stuk gemakkelij­ker te doorgronde­n dan iMovie: je hoeft geen rekening te houden met projecten, tijdlijnen, storyboard­s en lastige precisie- gereedscha­ppen. Je pakt de app zó op en zelfs zonder dit artikel gelezen te hebben, produceer je al een heel acceptabel­e video. Clips zorgt bovendien voor een hoop fun, met de stickers, tekstballo­nnen en emoji’s die je overal overheen kunt plakken en uitbundige filters. Een optie in Clips waar Apple trots op is, is de live ondertitel­ing. En het moet gezegd worden: als je die functie een keer gebruikt, zie je hoe leuk en handig deze is.

Toch zijn er redenen om de voorkeur te geven aan iMovie. De Clips die je nu al tegenkomt op social media, pik je er zo uit: ze hebben toch allemaal dezelfde jolige uitstralin­g. iMovie is in alles subtieler: in filters, in overgangen … iMovie is ook geschikter voor langere video’s: je kunt in theorie wel een lange video maken met Clips, maar een clip van 30 minuten met alle bijbehoren­de toeters en bellen is dodelijk vermoeiend. Over een video die je maakt met iMovie móet je nadenken, anders wordt het niks – en dat zie je terug in het eindresult­aat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands