iCreate (Netherlands)

Apple brengt updates uit voor ios, macos, tvos en watchos

een relatief grote tussentijd­se update voor alle besturings­systemen.

-

V oor echt grote nieuwe updates moeten we wachten tot september – dan komt Apple altijd voor de dag met compleet nieuwe versies van de besturings­systemen. Gedurende het jaar verschijne­n er met enige regelmaat tussentijd­se updates die iets minder impact hebben. Dit voorjaar verschenen er zulke updates voor álle besturings­systemen. Naast bugfixes en het verscherpe­n van de veiligheid, brachten die een aantal nieuwe functies met zich mee.

Voor de iPhone, iPad en iPod touch verscheen iOS 10.3 en hierin zitten behoorlijk wat nieuwighed­en verstopt. De opvallends­te nieuwe functie komt als geroepen voor de chaotische AirPodseig­enaren onder ons: je kunt je draadloze oordopjes voortaan traceren via de ‘Zoek mijn iPhone’-app. Ook opvallend is de veel helderdere indeling van de Instelling­en: je hebt voortaan meer overzicht in je iCloud-opslag en je Apple ID-gegevens. Ten slotte is CarPlay uitgebreid met een kiezer voor recent gebruikte apps.

Voor de Mac verscheen macOS Sierra 10.12.4 en die heeft Night Shift. Heb je een iPhone of iPad, dan heb je eerder al kennisgema­akt met deze speciale nachtmodus: Night Shift filtert ’s avonds de blauwe tinten uit het licht dat het scherm uitstraalt en daardoor slaap je beter. De Apple Watch met watchOS 3.2. brengt ook wat meer rust in de tent, want die heeft nu een speciale theatermod­us die voorkomt dat je klokje oplicht op onhandige momenten. De kleinste update was er met tvOS 10.2 voor de Apple TV: sneller scrollen en gehuurde films bekijken op al je Apple-apparaten in plaats van enkel op het apparaat waarmee je de film huurde; daarmee is het belangrijk­ste genoemd.

oNTDeK Alle Nieuwe fuNCTies op pAgiNA 50!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands