iCreate (Netherlands)

iphone 8 steeds duidelijke­r in beeld Mocht dit plan iets te ambitieus blijken, dan heeft Apple ook alvast plan B klaar liggen.

Meer en meer tekeningen en foto’s liggen op straat.

-

D e lancering van de iPhone 8 komt steeds dichterbij en de geruchten stapelen zich op. De laatste weken bleef het niet alleen bij woorden: er lekte nogal wat uit over Apple’s nieuwe vlaggensch­ip – van gedetaille­erde technische tekeningen, tot dummy- modellen linea recta uit de Foxconn- fabriek en hoesjes die als een tweede huidje om het nieuwe toestel heen moeten passen. Werpen al die snippers betrouwbar­e en minder betrouwbar­e informatie nog een nieuw licht op de zaak?

Plan A en plan B: Touch ID

De geruchtens­troom lijkt op dit moment in grofweg twee groepen uiteen te vallen. Enerzijds gaan er verhalen over een iPhone 8 met een glazen behuizing waarbij Touch ID en vrijwel alle andere essentiële onderdelen in het scherm zijn geïntegree­rd – de rand rondom dit toestel is zó smal dat deze hiervoor geen ruimte biedt. Alléén de speaker zou nog zichtbaar zijn aan de bovenzijde van het scherm. Deze telefoon heeft een glazen behuizing, mogelijk met een frame van RVS.

Mocht dit plan iets te ambitieus blijken, dan heeft Apple ook alvast plan B klaar liggen: een iPhone 8 met een aluminium behuizing en iets meer ruimte aan de boven- en onderkant van het scherm; Touch ID zit hierbij op de achterkant van het toestel. Dat lijkt ons lastig ontgrendel­en: als je je iPhone optilt is er niet veel aan de hand. Maar hoe vaak laat je je iPhone gewoon op je bureau liggen, of staat- ie in een autohouder? Wij hopen dat plan A het redt …

Dubbele camera’s

De iPhone 7 Plus heeft al een dubbele camera en de iPhone 8 treedt in diens voetsporen: ook dit toestel is voorzien van een dergelijke camera. Toch is er vernieuwin­g want het zou bij de nieuwe iPhone gaan om een verticale in plaats van een horizontal­e dubbele camera, met een flitser tussen de lenzen in. Het zou overigens niet blijven bij een dubbele iSight- camera. Mogelijk komt er ook een dubbele FaceTime- camera (waarmee je selfies maakt). En dat opent dan letterlijk weer perspectie­ven voor 3D-, Augmented Reality- en gezichtshe­rkennings-functies. Mocht plan A zijn doorgang vinden, dan wordt deze camera ‘onzichtbaa­r‘: hij word in zijn geheel onder het scherm van de iPhone verwerkt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands