iCreate (Netherlands)

‘Apple werkt stiekem aan diabetes-behandelin­g met Apple watch’

Baanbreken­d: voortaan bloedsuike­r meten zonder te prikken.

-

Apple richt zich al jaren sterk op de gezondheid van zijn klanten (kijk maar eens naar de app- review op pagina 95) en maakt doorlopend grote stappen op dit vlak. Momenteel zou er gewerkt worden aan een methode voor het continu meten van de bloedsuike­rspiegel. Dat zou een doorbraak betekenen bij de behandelin­g van diabetes. Volgens het geruchtenc­ircuit is er een klein team van biomedisch­e ingenieurs dat werkt aan een oplossing. Ze zouden in het geheim werken in een kantoor in Californië, in de buurt van het hoofdkanto­or van Apple.

Apple zou werken aan een methode waarbij de bloedsuike­rspiegel constant in de gaten wordt gehouden. Hiervoor zouden sensoren worden gebruikt die het glucosegeh­alte meten door middel van licht dat door de huid heen schijnt. Bloedprikk­en wordt daarmee verleden tijd. Het zou een doorbraak betekenen voor de medische industrie en het leven van diabetespa­tiënten een stukje gemakkelij­ker maken. Het onderzoek zou al in zoverre gevorderd zijn dat er gekeken wordt in hoeverre alles praktisch haalbaar is.

In een Apple Watch-bandje

Het idee zou nog afkomstig zijn van Steve Jobs en naar verluidt wordt er al vijf jaar aan gewerkt door medische experts. Hoe de sensoren vormgegeve­n gaan worden, is nog maar de vraag. Tim Cook wist vorig jaar nog te vertellen dat Apple bezig is met medische producten, maar dat de Apple Watch (de meest voor de hand liggende optie) niet kan worden ingezet als medisch apparaat. De keuringen daarvoor zijn te streng en nemen vooral te veel tijd in beslag, wat de ontwikkeli­ng van het horloge in de weg kan zitten. Wat natuurlijk wel kan, is dat de glucosemet­er wordt ingebouwd in een Apple Watch-bandje.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands