iCreate (Netherlands)

… maar Apple doet ook massaal apps cadeau!

pages, Numbers, Keynote, iMovie en garageBand voortaan voor iedereen gratis.

-

Voorheen liepen de prijzen van deze apps op tot wel 20 euro.

A pple verhoogt dus de prijzen in de App Store maar speelt ook voor Sinterklaa­s. Om te beginnen geeft het iMovie, GarageBand en de iWork-apps (Pages, Numbers en Keynote) voortaan gratis weg. Alle gebruikers van de Mac, iPhone en iPad kunnen de gratis apps van Apple nu downloaden in de App Store. Eerder waren de apps al gratis voor gebruikers met een nieuwe Mac of nieuw iOS-apparaat, dus het kan goed zijn dat je de software al eens gratis hebt gedownload. Gebruikers met een ouder toestel moesten daarentege­n wél geld neerleggen om de software te krijgen, maar dat is dus niet langer het geval.

Vóór de prijswijzi­ging kostten de iOS-versies van Keynote, Pages en Numbers 10 euro per stuk. Voor de Mac-versies lag de prijs bij deze apps op 20 euro. GarageBand en iMovie kostten voor iOS-gebruikers 5 euro per stuk. Op de Mac kostte GarageBand eveneens 5 euro, maar iMovie was met 15 euro een stuk prijziger. In iCreate 84, 85 en 86 schreven we uitgebreid­e feature-artikelen over Pages, Numbers en Keynote. Heb je die artikelen destijds aan je voorbij laten gaan omdat je een ouder toestel en dus geen gratis iWork-programma’s had? Dan is het nu de tijd om terug te bladeren!

Nog meer: Clips en Workflow

We hadden het er al over in de vorige iCreate: Apple’s nieuwe app Clips, waarmee je razendsnel korte videoclipj­es monteert en opfleurt met effecten en stickers. De app is inmiddels ook te downloaden – gratis. Wil je er meteen mee aan de slag, blader dan snel door naar pagina 20. Verder maakte Apple bekend de automatise­rings-app Workflow te hebben overgenome­n. En ook die werd gratis. Hier lees je alles over vanaf pagina 72.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands