iCreate (Netherlands)

Mac pro krijgt volgend jaar een drastisch ander ontwerp

en het huidige model is alvast wat opgefrist. een beetje dan.

-

Apple heeft een bijzondere openbaring gedaan: het heeft voor een select groepje journalist­en het boetekleed aangetrokk­en voor de Mac Pro, die al sinds 2013 niet meer is geüpdatet, en onthulde alvast dat er volgend jaar een compleet nieuw ontworpen Mac Pro wordt uitgebrach­t. In tegenstell­ing tot het huidige model krijgt deze machine weer een modulair design dat voor de krachtigst­e en duurste Mac in de line-up uit te brengen.

De huidige Mac Pro bleef sinds 2013 ongewijzig­d. Dat hij niet geüpdatet kan worden, heeft te maken met het design. Apple zegt dat het ontwerp wel ontzettend chic is, maar dat het tegelijker­tijd voor problemen zorgt wat de hitteontwi­kkeling betreft. Het is prima geschikt voor twee iets in laatstgeno­emde richting. Dat gaf de doorslag om toch weer aan de ontwikkeli­ng van een compleet nieuw model te beginnen.

Karig update huidige Mac Pro

Desondanks bracht Apple nog wel een kleine update uit voor de ‘oude’ Mac Pro. Het basismodel (€ 3449) heeft een Xeon-processor met zes in plaats van vier kernen gekregen en twee AMD G500 grafische kaarten in plaats van de G300. Het duurdere model (€ 4649) heeft acht in plaats van zes kernen en twee AMD D800 grafische kaarten. Verder is er niets veranderd aan deze Mac Pro. Hij krijgt dus noch usb- c noch Thunderbol­t 3. Het is een relatief karige update ( je blijft onderdelen houden die heel oud zijn), maar in ieder geval is het beter dan géén update.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands