iCreate (Netherlands)

iPaste

Als je iets kopieert (Cmd+C) op je Mac, wordt dat bewaard op het klembord. Daar is echter maar plek voor één item. Met het programma iPaste blijft veel meer bewaard.

-

Cmd+C, Cmd+C: bewaar meerdere items op je klembord

We kopiëren en plakken wat af op onze Mac. De toetscombi­naties Cmd+C en Cmd+V zitten bij de meesten wel in het motorische geheugen opgeslagen. Wat je kopieert wordt op het klembord bewaard – je kunt het daarna in elk ander programma plakken. In de nieuwste versie van macOS en iOS is het klembord zelfs gedeeld; kopieer iets op de Mac en plak het op de iPad.

Hoe handig als het klembord ook is, het is ook vrij beperkt. Elke keer als je iets nieuws kopieert wordt het oude item vervangen. Er is slechts één plekje beschikbaa­r op het klembord. iPaste brengt daar veranderin­g in.

De gratis versie laat je drie items op je klembord parkeren. Naast deze drie zijn er ook drie items vast te pinnen, waardoor je in totaal zes dingen kunt bewaren. De Pro-versie schroeft dit nog eens op naar twintig items. Door iPaste te gebruiken kun je meerdere zaken achter elkaar naar het klemboard kopiëren en dan zelf selecteren welke je wilt plakken. Je vraagt je af waarom Apple het zelf niet zo verzonnen heeft.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands