iCreate (Netherlands)

Teufel Mute BT

-

Zo rond een Apple-keynote wil het op de iCreate-redactie nog wel eens een kippenhok worden. Lekker om dan een koptelefoo­n met ruisonderd­rukking te testen. De Mute BT is Teufels bluetooth-variant die actieve noice-cancelling (ANC) biedt. Hierbij vangen microfoont­jes de omgevingsg­eluiden op en produceren kleine speakertje­s tegengelui­den zodat jij met de koptelefoo­n op er weinig van hoort. De afsluitend­e en prettig zittende over-ears doen nog een extra duit in het afsluitzak­je. Hierdoor geniet je in alle rust van je muziek. En die klinkt heel goed. De frequentie­s zijn lekker gebalancee­rd en bij alle volumes is de sound even prettig.

De accu van de Mute is indrukwekk­end. De koptelefoo­n werkt 28 uur met bluetooth en ANC ingeschake­ld, 50 uur zonder ANC en is in 2 uurtjes weer op volle kracht. Het meegelever­de kabeltje helpt je door die twee uur, maar je kunt zelfs de accu verwissele­n (die moet je er wel bij kopen). Zoals bij praktisch alle koptelefoo­ns, bedien je de muziek vanaf de schelpen. De knoppen voor volume en pauzeren zijn alledrie hetzelfde en zijn zo geplaatst dat je altijd even met je vinger moet zoeken naar de goede. Dat is niet ideaal. En pas je het volume aan, dan krijg je een irritant piepje waardoor de muziek niet vloeiend blijft. Bovendien werken deze knoppen niet als je bedraad bent aangeslote­n op je iPhone.

De Teufel Mute BT is niet de beste koptelefoo­n die we ooit hebben getest. De noise- cancelling en bedienings­knoppen bijvoorbee­ld zijn goed, maar we hebben wel eens beter ervaren. Tussen die tests zaten echter ook koptelefoo­ns uit heel andere prijsklass­en. Voor tweehonder­d euro krijg je bij de Mute BT heel veel waar voor relatief weinig geld. (Daan Jeuken)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands