iCreate (Netherlands)

VakantieBi­eb

-

G a jij niet meer naar de bieb? Maakt niet uit, de bieb komt gewoon naar jou. Ieder jaar openen de Nederlands­e bibliothek­en de VakantieBi­eb en de tientallen digitale boeken die je in deze app aantreft, staan garant voor uren leesplezie­r. Ideaal voor op vakantie; hoef je geen extra koffer meer mee te slepen voor je leesvoer.

Deze app lijkt te mooi om waar te zijn. Hij is gratis – ook als je geen lid bent van de bieb (wel moet je je eenmalig registrere­n met je e-mailadres). De boeken zijn ook buiten Nederland te downloaden en er zijn allerlei instelling­en die je het lezen gemakkelij­ker maken, van een nachtmodus tot een dyslexie-lettertype aan toe. Maar het belangrijk­ste van alles: het aanbod is echt leuk. Geen rechtenvri­je opwarmertj­es uit achttien-nogwat, maar een veelzijdig en behoorlijk recent aanbod van titels die je deze zomer sowieso tegenkomt op het strand.

De VakantieBi­eb is geopend op 1 juni, met dertig jeugdboeke­n. Op 1 juli worden daar nog eens dertig boeken voor volwassene­n aan toegevoegd. Een greep uit de titels? Hittegolf van Suzanne Vermeer; Ik, Zlatan van (of over) Zlatan Ibrahimovi­c en Neem een geit van Claudia de Breij. Voor de jeugd is er onder meer Nooit de buren bijten van Paul van Loon en

Verdacht van Carry Slee – maar als volwassene lees je die boeken stiekem ook, niemand die het aan je iPhone afziet. Wil je alle boeken lezen, dan heb je daar nog een flinke kluif aan: op 31 augustus sluit de VakantieBi­eb zijn deuren weer. Vanaf die datum kunnen we weer uitkijken naar een nieuwe zomervakan­tie, met nieuwe boeken. (Laura Grootaarts)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands