iCreate (Netherlands)

Polarsteps

-

V eel reizigers zal het bekend voorkomen tijdens hun rondzwervi­ngen over de aardbol: hoe houd je het gehele thuisfront op de hoogte zonder dat je om de paar dagen in tien verschille­nde WhatsApp- groepen je verhalen, locaties en foto’s moet delen? Dat kan efficiënte­r, dachten de (Nederlands­e) makers van de app Polarsteps. Deze ‘travel tracker’ houdt automatisc­h je locatie bij zodat genodigden – of als je wilt, iedereen – jouw reis online kunnen volgen op een interactie­ve wereldkaar­t. De foto’s en verhalen moet je weliswaar zelf toevoegen, maar met het gemak van deze app wordt dat eerder een genot dan een verplichti­ng.

Omdat locatiebep­aling nogal een aanslag op de batterij van je iPhone vormt, maakt Polarsteps geen gebruik van gps maar van triangulat­ie via het telefoonne­twerk. Uit onze tests blijkt inderdaad dat het extra batterijve­rbruik beperkt wordt tot een minimum. Internet in het buitenland is ook niet nodig om je locatie te bepalen, want die wordt offline bijgehoude­n. Om je afgelegde reis, foto’s en verhalen te uploaden heb je wel een internetto­egang nodig, maar met wifi in alle uithoeken van de wereld kan dat haast geen probleem zijn.

Dat heeft Polarsteps dus prima voor elkaar. Maar waar het echt in uitblinkt, is de manier waarop reizen worden weergegeve­n. Een lust voor het oog die daarmee ook reisinspir­atie voor anderen vormt. In de app (en ook op de website) zit namelijk een zoekfuncti­e waarmee je precies kunt zien welke plekken andere reizigers in een land hebben bezocht. Maar het grootste plezier is weggelegd voor de reiziger zelf. Weer thuiskomen wordt namelijk een heel stuk behaaglijk­er als je meteen kunt nagenieten van een schitteren­d visueel overzicht van je reis. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je dit met één druk op de knop vereeuwige­n in een geprint fotoboek. Hoef je je aan die ellendige klus ook niet meer te wagen. (Jelle Mol)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands