iCreate (Netherlands)

Slimme iKeA-lamp straks te bedienen met Woning-app

Bij deze lamp zit geen schroefje los.

-

H et Zweedse woonwarenh­uis IKEA heeft al een tijdje slimme lampen in het assortimen­t: Trådfri. Die lampen worden binnenkort nog een stukje slimmer, want dan werken ze ook samen met Apple’s HomeKit. Nu moet je voor het bedienen van de verlichtin­g vanaf je iPhone of iPad nog de Trådfri-app downloaden.

Waarschijn­lijk deze zomer nog volgt er een update voor de lampen. Je kunt ze dan in- en uitschakel­en vanuit Apple’s HomeKit-app Woning of via Siri. De Trådfri-lamp wordt verkocht in een set bestaande uit een verbinding­shub, een afstandsbe­diening en twee led-lampen. De prijs is € 84,95. Voor een tientje minder heb je een vergelijkb­aar Philips Hue-startpakke­t. Let op: dat is niet de variant waarbij je eindeloos met kleur kunt spelen, die is aanzienlij­k duurder.

HomeKit in stroomvers­nelling

HomeKit werd in 2014 gepresente­erd, maar de eerste twee jaar was het opvallend rustig rondom het platform. Maar de laatste tijd begint daar duidelijk veranderin­g in te komen. Het populaire Philips Hue ondersteun­t HomeKit inmiddels en bij onze oosterbure­n zijn er zelfs al complete nieuwbouwh­uizen met HomeKit-integratie. Ook nieuw is dat Belkin een bridge uitbrengt die alle bestaande WeMo-apparaten beschikbaa­r maakt in de Woning-app en bedienbaar maakt met Siri. HomeKit zou nog eens een vlucht kunnen nemen als de HomePods straks massaal onze huiskamers bevolken – daarover meer op pagina 32.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands