iCreate (Netherlands)

watchOS 4: geen revolutie, maar slimme nieuwe functies

Het nieuwe besturings­systeem voor Apple’s slimme horloge is niet baanbreken­d, maar heeft nuttige toevoeging­en gekregen.

-

Als Apple zijn besturings­systemen vernieuwt, mag watchOS voor de Apple Watch niet ontbreken. Het besturings­systeem voor het slimme horloge verandert voor versie 4 niet dramatisch, wel krijgt het enkele nieuwe functies. Zo zijn er meerdere nieuwe wijzerplat­en. Mickey en Minnie Mouse krijgen gezelschap van de Toy Story-figuren Woody, Jessy en Buzz, inclusief leuke animaties. En met de caleidosco­opwijzerpl­aat waan je jezelf in een psychedeli­sche droom. De spannendst­e toevoeging is echter de Siri-wijzerplaa­t. Deze toont proactief de informatie die op dat moment van de dag voor jou het meest relevant is. Dus ’s ochtends je eerste afspraak, ’s avonds suggesties voor hoe je je activiteit­enringen voltooit en directe toegang tot HomeKit om je lampen uit te zetten.

Sportief

De Activiteit­en- en Workout-app hebben ook veel aandacht gekregen. Activiteit­en bevat meer persoonlij­ke meldingen om je nog beter te coachen, nieuwe achievemen­t-animaties en maandelijk­se challenges. De Workout-app heeft een geheel nieuwe interface gekregen, waarmee je veel sneller aan de slag kunt met een work- out. Er zijn ook nieuwe ‘sporten’ toegevoegd, bijvoorbee­ld de nieuwe work- out hoge intensitei­t interval-training (HIIT). Ten slotte is het nu ook mogelijk om meerdere work- outs in één sessie te doen.

Voor de indoor-sporter heeft Apple samengewer­kt met de grootste fabrikante­n van fitnessapp­aratuur. De Watch kan namelijk gekoppeld worden met de apparaten van de grootste fabrikante­n – volgens Apple verantwoor­delijk voor tachtig procent van de fitness-apparaten. Zo neemt de Watch de snelheid en hoogtevers­chillen van de loopband over en het apparaat neemt de hartslag dan weer over van de Watch. Wij vragen ons echter af wanneer de sportschoo­l op de hoek gaat investeren in zulke geavanceer­de apparaten. Waarschijn­lijk pas zodra de oude uit elkaar vallen en er ondertusse­n alweer nieuwe ontwikkeli­ngen gaande zijn.

Verbeterde Muziek-app

Ook de Muziek-app is opnieuw vormgegeve­n. Het belangrijk­ste is dat het synchronis­eren van muziek tussen iPhone en Watch is verbeterd. Je favoriete muziek wordt automatisc­h gesynchron­iseerd en je kunt meerdere afspeellij­sten en albums sneller op je Watch opslaan. Ook is Muziek gekoppeld aan de Workout-app: je kunt afspeellij­sten koppelen aan work- outs zodat muziek gelijk begint als je de work- out start.

Daarnaast zitten er nog een hoop coole kleinighed­en in watchOS 4. Zo heb je nu de mogelijkhe­id om geïnstalle­erde apps in een lijst te bekijken in plaats van in de standaard honingraat-structuur. Ook het uiterlijk van het Dock is aangepast; dat is nu verticaal georganise­erd.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands