iCreate (Netherlands)

XTRA

Audiospoor verankeren

-

Zelfs als je de audio van een shot loskoppelt, blijft deze verankerd aan het beeld. Dit is handig om de audio op de juiste plek te houden als deze synchroon moet blijven lopen. Een gevolg is dat zodra je het beeld weggooit waar het ankerpunt zich bevindt, de audio ook verwijderd wordt: verplaats dan dus eerst het ankerpunt.

1 Ankerpunt verplaatse­n

Een audiospoor verankeren aan een ander (gedeelte van een) shot? Houd Cmd en Alt ingedrukt en klik onder de gewenste plek op het audiospoor. Zo blijft in deze workshop de discomuzie­k op de juiste plek staan.

2 Uitfaden

Shot1 eindigt met een storende geluidspie­k. Door het rechter knopje van het geluidsspo­or van shot1 naar links te slepen, maak je een nette fade- out. 3 Probleemlo­os toevoegen Omdat de audio is verankerd aan shot1, kunnen we shot3 probleemlo­os tussen de eerdere shots zetten zonder dat het geluid verschuift. Met shot3 maken we een mooiere beeldoverg­ang.

4 Op de maat

De iMovie-workshop van iCreate 87 ging over monteren op de muziek. Ook bij deze workshop is dat van belang. De beeldoverg­ang is het mooist als je deze precies op de beat van de basdrum plaatst.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands