iCreate (Netherlands)

Media: Netflix, lezen en muziek

-

Niet zo avontuurli­jk ingesteld en is een hangmat op het strand of naast het zwembad je natuurlijk­e habitat? Ook dan wil je graag je iPhone bij de hand houden.

Netflix

Ben je Netflix gewend, dan valt het tegen om in je geaircode hotelkamer te kijken naar nagesynchr­oniseerde uitzending­en van Friends. Gelukkig kun je ook in het buitenland netflixen. Wel met wat voorbehoud­en: je hebt geen Nederlands­e ondertitel­ing en een deel van het Nederlands­e aanbod is niet beschikbaa­r. Daar staat tegenover dat je toegang krijgt tot materiaal dat hier (nog) niet op Netflix staat. Let wel op je dataverbru­ik: via het menu en dan de appinstell­ingen kun je mobiel dataverbru­ik beperken. Of beter nog, gebruik wifi. Downloaden kan ook, maar downloads zijn beperkt houdbaar. Vanaf 2018 kun je overigens in de hele EU kijken naar het Nederlands­e aanbod. Netflixen in het vliegtuig? Download dan thuis je films, want in de lucht heb je waarschijn­lijk geen internet.

Boeken

Je vakantie is hét moment om een flinke stapel boeken te lezen. Om te voorkomen dat je moet bijbetalen voor het gewicht van de halve koffer aan boeken, kun je beter overstappe­n op digitale boeken in iBooks. Of download de app VakantieBi­eb (lees ook onze review op p. 94), die in de zomer geopend is en vol gratis boeken staat. Dat scheelt ook weer een hoop gesjouw. Houd er wel rekening mee dat in de felle zon het scherm van je iPhone slecht afleesbaar is. Wij raden je daarom toch écht een aparte e-reader aan. Zie je dat niet zitten? Dan vormen audioboeke­n ook een fijn alternatie­f en dan heb je wel genoeg aan je iPhone.

Muziek

Je kunt natuurlijk je iPhone vol zetten met zomerhits die je gedownload hebt, zodat je ze ook zonder internetve­rbinding en gedoe kunt beluistere­n. Maar misschien stream je je muziek liever. Heb je een abonnement op Apple Music of iTunes Match, dan werkt dat ook gewoon in het buitenland. Let wel op: je hebt dan wel verbinding nodig met internet. In het vliegtuig wordt het dus een stille bedoeling – toch maar eerst wat lijstjes downloaden. Ook Spotify kun je overal ter wereld streamen. Heb je een gratis account, dan kan dat slechts veertien dagen, maar Spotify legt zelf op zijn website de truc uit om dit te omzeilen. Ga naar spotify.com/account en kies ‘Profiel bewerken’: hier verander je Nederland of België naar het land waar je vakantie viert. Een andere optie om naar Spotify te luisteren, is door vooraf afspeellij­sten offline op te slaan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands