iCreate (Netherlands)

Apple’s swift-cursussen komen naar Nederland en europa

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en het ichthus Lyceum in Haarlem doen mee.

-

Apple’s initiatief ‘Iedereen kan programmer­en’ is ook in Europa een groot succes. Apple heeft bekendgema­akt dat zeventig onderwijsi­nstellinge­n de ‘App Developmen­t with Swift’- cursussen willen aanbieden. In dit programma leren studenten alles over het ontwikkele­n van apps. Studenten krijgen vaardighed­en bijgebrach­t die ze nodig hebben als ze later een baan willen in ‘de florerende app-sector’, aldus Apple. Het lesprogram­ma duurt één jaar en is gemaakt door een team van Apple- ontwikkela­ars en docenten. De lessen zijn zo opgezet dat iedereen kan leren programmer­en en apps ontwerpen, ongeacht niveau en achtergron­d.

In heel Europa

In het lijstje met scholen en universite­iten staan een aantal erg bekende, zoals het Harlow College uit Engeland en de Technische Universitä­t München. Laatstgeno­emde gaat zich bijvoorbee­ld focussen op Swift en ARKit. Daarbij wordt nauw samengewer­kt met lokale bedrijven als BMW en Siemens.

In Nederland zijn er twee instelling­en die cursussen aanbieden. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen verzorgt twee cursussen: ‘Mobile Applicatio­n Developmen­t’ en ‘ Scripting for Designers’. De eerste is bedoeld voor vierdejaar­s informatic­astudenten die willen leren hoe ze complete apps bouwen in Swift. De tweede cursus is voor niet-technische studenten die willen leren programmer­en met Swift. Het Ichthus Lyceum in Haarlem biedt programmee­rcursussen voor scholieren aan.

iedereen kan leren programmer­en, ongeacht niveau en achtergron­d.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands