iCreate (Netherlands)

Bibliothee­k

-

In de loop der tijd heb je een fantastisc­he muziekcoll­ectie opgebouwd. De muziek komt overal vandaan: van cd’s die je ooit op de Mac geïmportee­rd hebt tot nummers die je hebt aangeschaf­t via de iTunes Store en liedjes die je in het verleden gedownload hebt. Heb je daarbij een Apple Music-abonnement, dan wordt je collectie aangevuld met je favorieten uit de gigantisch­e muziekcata­logus van Apple. Alles is bij elkaar gezet onder het tabblad Bibliothee­k.

Voor jou

Niets is leuker dan het ontdekken van nieuwe muziek en Apple helpt je daar graag bij. Onder Voor jou vind je afspeellij­sten die naadloos aansluiten bij jouw unieke muzieksmaa­k. Waar haalt Apple deze kennis vandaan? Als je je abonneert op Apple Music, geef je tijdens het aanmelden met een paar tikken aan wat je favoriete genres en artiesten zijn.

Maar Apple Music leert pas écht welke muziek je waardeert als je tijdens het beluistere­n van muziek aangeeft welke liedjes je wel en welke je niet bevallen. Dat doe je door hartjes uit te delen – die kom je overal tegen. Op de iPhone tik je onder in het scherm op de speler om het huidige nummer te openen. Tik op de drie puntjes en geef een hartje. Of houd een nummer in een afspeellij­st langer vast, en daar is het hartje weer. Ook in iTunes op de Mac duikt dit symbool overal op: gebruik het!

Ontdekken

We blijven nog even bij het ontdekken van nieuwe muziek. Ben je nogal avontuurli­jk in dit opzicht en zoek je juist iets wat niet per se in jouw straatje past? Dan is Ontdekken het tabblad waar je zijn moet. Hier vind je gloednieuw­e albums, toonaangev­ende songs en de populairst­e afspeellij­sten. In tegenstell­ing tot bij Voor jou, is de selectie niet gepersonal­iseerd.

Radio

Geen zin om zelf muziek uit te kiezen? Dan zet je toch gewoon de radio even aan! Beats 1 is in al zijn hipheid het meest ouderwetse radiostati­on dat je aantreft onder radio: dj’s die live muziek aan elkaar babbelen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Daarnaast heb je de keuze uit radiostati­ons die nonstop muziek draaien uit een speci ek genre – van Metal tot Latin. Of maak een radiozende­r op basis van een nummer of album waar je graag naar luistert. Het verschil tussen radio en afspeellij­sten is dat radio eindeloos doorgaat. Op pagina 26 gaan we hier dieper op in.

Zoeken

Hier moet je zijn als je op zoek bent naar een album, liedje, afspeellij­st, genre of iets dergelijks. Ook vind je hier onder Trending de populairst­e zoekopdrac­hten van het moment. Er zit wel een gemenighei­dje in de zoekfuncti­e: je doorzoekt óf je eigen muziekbibl­iotheek (dat wil zeggen, muziek die je ooit gedownload of geïmportee­rd hebt, of via Apple Music aan je eigen bibliothee­k hebt toegevoegd) óf de volledige Apple Music- collectie. Kijk daarom goed welk tabblad je geselectee­rd hebt, anders doorzoek je misschien maar een fractie van het complete aanbod.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands