iCreate (Netherlands)

Stopwatch

-

Hoe snel kun jij de Stopwatch op je iPhone openen? Nou, héél snel. Want voortaan zit die gewoon in het Bedienings­paneel. Tik erop en zet het op een lopen!

Tekstgroot­te

Met deze knop verander je het formaat van de tekst op je iPhone of iPad. Dat kan handig zijn, maar de functie werkt niet overal even goed. Sommige teksten blijven even groot, of klein.

Vergrootgl­as

Dankzij de Vergrootgl­as-functie is het niet erg als je je leesbrille­tje niet bij de hand hebt. De camera opent en fungeert als een loep – je kunt tot tien keer vergroten.

Timer

Met een tik op de timer ben je snel bij de desbetre ende app. Maar het kan nog vlugger: gebruik 3D Touch (of houd het icoon langer vast) en stel de timer via de slider in.

Dictafoon (iPhone)

Met een tik op de knop opent de app Dictafoon, de voicerecor­der van de iPhone. Houd de knop langer vast of gebruik 3D Touch om meteen een opname te maken, of een gemaakte opname te beluistere­n.

Rekenmachi­ne (iPhone)

Niet zo’n held in hoofdreken­en? Spaar je de moeite. Je hoeft je iPhone niet eens te ontgrendel­en om via de rekenmachi­ne in het Bedienings­paneel een sommetje uit te tellen.

Energiebes­paringssta­nd (iPhone) Niet storen tijdens het autorijden (iPhone)

Dat het zeer onverstand­ig is om je iPhone te gebruiken tijdens het autorijden, weten we allemaal. En toch is het zó verleideli­jk om toch even die noti catie te checken. De nieuwe automodus-functie blokkeert deze meldingen zodat je je ogen op de weg houdt.

Zaklamp (iPhone)

De zaklamp zat al in het Bedienings­paneel, maar de functional­iteit ervan is uitgebreid. Nieuw is dat je de lichtinten­siteit kunt aanpassen, door de knop langer vast te houden of 3D Touch te gebruiken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands