iCreate (Netherlands)

Bepaal de hoofdfoto

-

De hoofdfoto is het beeld van de Live Photo dat je in de fotobiblio­theek ziet. Automatisc­h stelt iOS het scherpste fragment in als hoofdfoto, maar dit kun je nu aanpassen. Open de Live Photo, tik op ‘ Wijzig’, versleep het witte kader in de tijdlijn en kies ‘Stel in als hoofdfoto’.

Geluid uitschakel­en

Soms is het geluidsfra­gment van een Live Photo alleen maar storend, maar daar kun je nu gelukkig iets aan doen. Met een tik op het volume-icoon aan de linkerbove­nkant bevat je Live Photo geen geluid meer.

Herhalen

De leukste vernieuwin­g van Live Photos is de mogelijkhe­id om e ecten toe te voegen. Open een Live Photo, veeg hem naar boven en kies voor ‘Herhaal’. Bij dit e ect blijft je Live Photo zich eindeloos herhalen. Met ‘lange belichting’ creëer je geen gi e, maar maak je een DSLR-achtig e ect. Dit is bijvoorbee­ld fraai bij de lichtspore­n van de koplampen van een auto die door een donkere straat rijdt, of stromend water.

Naar Android

Voorheen kon je een Live Photo met Berichten niet versturen naar een Android-gebruiker; de foto werd dan verzonden als JPG. Nu kun je hem wél delen met je Androidvri­enden – tenminste, als je het stuiter- of herhaale ect toepast. Hij of zij ontvangt je animatie dan als MP4.

Via Mail

De voorgaande tip geldt ook voor het verzenden van een Live Photo via de Mail-app. Als je je Live Photo laat stuiteren of herhalen, converteer­t Mail het bestand automatisc­h naar een gif.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands