iCreate (Netherlands)

Hier krijg je geen spijt van

-

aar krijg je later spijt van!’ Hét argument waarmee ouders hun kinderen proberen te overtuigen om geen tatoeages te nemen. Helaas zijn er echter ook mensen die al veel eerder dan ‘later’ spijt krijgen van hun tattoo, omdat hij in werkelijkh­eid toch iets minder mooi uit blijkt te pakken. Het kan de beste overkomen: googel maar eens naar het been van Lionel Messi. Had hij maar eerst Inkhunter moeten uitprobere­n.

Inkhunter is een van de eerste apps die het potentieel van Apple’s augmented realitypla­tform probeert te benutten. Je kiest in de app een tattoo; dat kan uit het app-aanbod, van een foto, of je typt een tekst. Op het lichaamsde­el waar je de tattoo wenst, zet je met pen drie streepjes. Vervolgens richt je de camera van de iPhone daarop en wordt de inkt op je huid geprojecte­erd.

Het concept klinkt helaas beter dan de uitwerking is. De tattoo verschijnt inderdaad – op de arm in ons geval – maar dat oogt nog behoorlijk plat en hij gaat gewoon naast de arm door. Er wordt dus eigenlijk gewoon een plaatje op je foto geprojecte­erd. Draai je je arm, dan verdwijnt de tattoo ook al snel, terwijl de kracht van AR juist moet zijn dat je vanuit alle hoeken kunt kijken. In de nabewerkin­g kun je nog wel gemakkelij­k de randen van de tattoo afsnijden, maar dan zit je al niet meer in de AR-modus.

Augmented Reality staat nog in zijn kinderscho­enen, zoals de App Store dat in de begindagen ook stond. Inkhunter laat nu een van de vele mogelijkhe­den zien waarop de techniek kan worden toegepast, maar bewijst ook dat er nog werk aan de winkel is. Het neemt niet weg dat het leuk is om Inkhunter uit te proberen. Het laat in ieder geval geen blijvende schade achter op je huid; die drie pennestree­pjes veeg je zo weg. (Daan Jeuken)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands