iCreate (Netherlands)

Kikker op pad

-

en paar jaar geleden waren veel mensen compleet in de ban van Neko Atsume: een spel waarbij je katten van divers allooi in je tuintje moest zien te lokken met kattenspee­ltjes en eten. Zeer verslavend ( je móét van alle katten foto’s hebben) en gemakkelij­k te leren. Dat laatste was maar goed ook, want het spel was aanvankeli­jk alleen in het Japans beschikbaa­r. Nu is er van dezelfde makers een nieuwe game:

. Ja, zoek dat maar eens op in de App Store. Hint: de app is ook te vinden onder de naam Tabi Kaeru. Wij hadden aanvankeli­jk géén idee wat dat betekent, want buiten woorden als karaoke, kamikaze en pak ‘m beet twintig sushi-ingrediënt­en is ons Japans nogal roestig. Gelukkig loodsen allerlei onmisbare pijlen je in eerste instantie door het spel heen: je plukt klavertjes in je tuin, daar krijg je geld voor. Daarmee kun je een lunchpakke­t kopen … en vervolgens is je kikker om dan nog onduidelij­ke redenen weg.

Wij raakten de eerste keer lichtelijk in paniek toen de kikker urenlang nergens meer te bekennen was. Maar vrees niet, hij komt terug! Want uiteindeli­jk blijkt ‘tabi kaeru’ zoveel te betekenen als ‘reizende kikker’. En daarmee is dit spel het tegenoverg­estelde van Neko Atsume: je moet de groene held juist uit je tuin jagen, de wijde wereld in. Bij zijn terugkeer neemt hij souvenirs mee van de plekken waar hij is geweest en massa’s foto’s bovendien – het blijft een Japanner. Dat fotoboek moet natuurlijk weer compleet zijn … Hopelijk komt er van dit rare maar verslavend­e spel nog een Nederlands­e versie, maar in het Japans is het ook al een aanrader. (Laura Grootaarts)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands