iCreate (Netherlands)

AirPods vs. draadloze oordopjes

-

et maakt niet uit hoe voorzichti­g je hoofdtelef­oons opbergt, als je ze uit de la haalt zit de kabel in de knoop en vis je er daarnaast nog twee opladers uit. Vervolgens ben je drie waardevoll­e minuten van je leven bezig om de kabelspagh­etti te ontwarren. Net nog zo gemotiveer­d om te gaan sporten, nu gefrustree­rd door de kabels. Eenmaal onderweg gaat de ellende vrolijk verder: je hoort geritsel van de kabel die langs je kleren schuurt of je blijft ergens achter hangen. Dit zou veel handiger kunnen.

Gelukkig is het bekabelde tijdperk bijna voorbij; de toekomst is draadloos. Ongeveer anderhalf jaar geleden bracht Apple de AirPods uit. Deze oortjes hebben helemaal geen kabel meer, noch tussen elkaar, noch naar de geluidsbro­n. In het begin zag het er misschien een beetje gek uit, maar inmiddels zijn we wel gewend aan de uitstekend­e tandenbors­tels uit je oren. Bovendien zijn de AirPods een groot succes – in veel winkels van Apple zijn ze nog steeds niet op voorraad.

Concurrent­en

Als Apple iets nieuws maakt, dan duurt het doorgaans niet lang voordat de concurrent­ie volgt met soortgelij­ke producten. Daarom vonden wij het hoog tijd voor een vergelijke­nde test. Wat zijn je opties als je niet per se de AirPods wilt, ze niet goed in je oren passen of je vindt dat het geluid tegenvalt, maar je wel helemaal van de kabels af wilt? In deze test nemen de vijf draadloze oortjes van Jabra, Bragi, Avanca, Samsung en Sony het op tegen de AirPods.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands