iCreate (Netherlands)

Apple geeft voorproefj­e van ios 11.3

een grote update in de lente, waarop we ons nu al kunnen verheugen.

-

Als Apple een persberich­t uitbrengt over een aanstaande iOS-update, dan weet je dat het een grote is. Dat is nu het geval met iOS 11.3, dat Apple eind januari uit het niets aankondigd­e. De opvallends­te vernieuwin­g is helaas voorbehoud­en aan iPhone X-bezitters. iOS 11.3 levert vier nieuwe Animoji’s mee: een leeuw, beer, draak en doodshoofd. Daarmee hebben gebruikers straks de keuze uit zestien geanimeerd­e emoji’s.

Berichten in iCloud

Toen vorig jaar iOS 11 werd aangekondi­gd, bevatte die de functie dat Berichten in iCloud worden gesynchron­iseerd. Dat betekent dat al je sms’jes en iMessages op alle apparaten gelijk blijven; wis je ze op het ene, dan verdwijnen ze overal. Die functie bleek uiteindeli­jk voor iOS 11.0 niet klaar, maar is dat nu wel. Ook nieuw in Berichten is Business Chat, waarmee je rechtstree­ks kunt communicer­en met bedrijven. Dat is handig voor contact met een klantenser­vice of het maken van een afspraak. Wij zien echter niet zoveel heil in deze functie. Waarom zouden bedrijven extra energie steken in een kanaal dat alleen met Apple- gebruikers werkt, terwijl WhatsApp platformon­afhankelij­k is? Het lijkt ons meer een functie voor landen als Amerika, waar iMessage veel groter is. De app Gezondheid heeft ook een nieuwe functie gekregen: het gezondheid­sdossier. Hierin kun je je medische gegevens van ziekenhuiz­en en klinieken in één, uiteraard beveiligd, overzicht bekijken.

AirPlay 2 en batterijbe­heer

Ook al eerder aangekondi­gd, maar nu pas klaar: AirPlay 2. Met de nieuwe versie koppel je verschille­nde AirPlay-speakers (zoals de HomePod) aan elkaar zodat je op meerdere speakers tegelijk naar dezelfde muziek kunt luisteren – net als bij Sonos. Ook dit was oorspronke­lijk bedoeld voor de eerste release van iOS 11, maar heeft wat vertraging opgelopen.

Ten slotte bevat iOS 11.3 ook de beloofde (zie nummer 1 uit deze nieuwsrubr­iek) verbeterin­gen voor het batterijbe­heer. Je krijgt nu de mogelijkhe­id om het automatisc­h vertragen van je iPhone, wat gebeurt om de accu te sparen, uit te zetten. Wij raden derhalve aan om deze functie mooi aan te laten staan. Een verouderde batterij kan resulteren in het onverwacht uitschakel­en van je iPhone.

iOS 11.3 is sinds eind januari als bèta beschikbaa­r voor ontwikkela­ars, de uiteindeli­jke release verwachten we in maart.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands