iCreate (Netherlands)

Homepod vanaf 9 februari verkrijgba­ar

… maar helaas nog geen nieuws over een release in Nederland en België.

-

Het eerste Apple-product van 2018 is een feit. Vanaf 9 februari ligt de HomePod in de winkels in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Frankrijk en Duitsland volgen ergens dit voorjaar. Of en wanneer de speaker ook naar Nederland en België komt, is op dit moment nog niet duidelijk. In de Verenigde Staten gaat de speaker over de toonbank voor 349 dollar. Hij is er in twee kleuren: wit en spacegrijs.

Lekker geluid

Gewoonlijk is een speaker bedoeld om naar te luisteren. En als we insiders mogen geloven, weet HomePod met zijn 4-inch woofer en 7 tweeters inderdaad een prima bak herrie te genereren. Maar … in dit geval luistert de speaker ook naar jóú! Het is de zoveelste belichamin­g van Apple’s virtuele assistent Siri, en je kunt de speaker dus vragen stellen of opdrachten geven. Heb je slimme apparaten in huis, dan kun je die aansturen via deze speaker. Bovendien werkt Siri ook met apps van derde partijen. Je kunt dus via HomePod een bericht versturen met WhatsApp, of een to- do-lijstje aanmaken in Things.

Multi-room audio volgt nog

Apple kondigt ook alvast een update aan voor later dit jaar: dan behoort multiroom-audio tot de mogelijkhe­den. Staat HomePod in de keuken, dan kun je hem vragen om via de speakers in de huiskamer jazz af te spelen, of om in alle kamers hetzelfde liedje te starten. En staan er meerdere HomePods in één ruimte, dan creëren die samen stereo- geluid.

Apple Store ontruimd om accu

Oude accu’s zorgen niet alleen voor tragere iPhones (zie No. 1). In Zürich werd de Apple Store ontruimd wegens ... rook uit een iPhone 6s Plus. Een medewerker liep lichte brandwonde­n op en zes mensen inhaleerde­n rook, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Volgens de brandweer was er accuraat gehandeld.

Apple verkoopt AirPort-concurrent

Apple verkoopt nog altijd de AirPort Express, AirPort Extreme en TimeCapsul­e. Maar sinds kort worden er in de on- en offline Stores ook routers van Linksys verkocht, met het vernuftige mesh-systeem. Het is weer een signaal dat de AirPorts worden uitgefasee­rd. Nog even en de AirPort meldt zich aan de HemelPort.

Stagiair legt basis voor emoji’s

Angela Guzman liep in 2008 stage bij Apple en mocht werken aan iets waarvan toen nog niemand gehoord had: emoji’s. De stage was zo leuk dat ze regelmatig huilde van het lachen. Het resultaat: . Ook tekende ze een andere klassieker: . Komt dat van gieren van het lachen?

Apple-bus onder vuur

Vier bussen die Apple-personeel dagelijks van San Francisco naar Cupertino brengen, zijn door een onbekende beschoten. De medewerker­s deden snel een schietgebe­dje. Gelukkig bleken de kogels van rubber. En wij maar denken dat Apple-medewerker­s de gunfactor zouden hebben.

Vertraging onder Cook

Volgens de Wall Street Journal lopen Apple-producten vaker vertraging op sinds Tim Cook aan het roer staat. Van de 70 gepresente­erde producten, hadden er 9 een vertraging van 1 tot 3 maanden en 5 duurden nog langer. Tim blijkt dus een beetje een slow cooker te zijn.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands