iCreate (Netherlands)

MacBook met waterschad­e? Amac lapt hem weer op

Je Mac kan gered worden door middel van dry cleaning.

-

Het kan de beste overkomen: een glas water of kop koffie omgooien, net over je toetsenbor­d heen. Vochtschad­e aan je MacBook laten repareren is een kostbare aangelegen­heid – als de schade überhaupt nog te verhelpen valt. Toch maar een nieuwe Mac kopen dan? Misschien toch niet, want Apple Premium Reseller Amac heeft nu een methode gevonden om je Mac te redden door middel van dry cleaning. En daarmee hebben ze in Europa een primeur.

‘ Door corrosie is een laptop met vochtschad­e moeilijk te repareren. Meestal komt het erop neer dat een groot aantal onderdelen vervangen moet worden. Het is niet zozeer het vocht, maar meer de zuren in de betreffend­e vloeistof die voor problemen zorgen. Koffie en met name rode wijn zijn daardoor over het algemeen problemati­scher dan een glas water’, aldus Paul Boomgaard, manager Technische Dienst bij Amac.

De behandelin­g moet zo snel mogelijk worden uitgevoerd; dan is de kans op succes het grootst. Amac ‘spoelt’ met een speciaal hiervoor ontwikkeld­e machine (de Amac Drycleanin­g Solution) de kwetsbare onderdelen van je MacBook schoon. Hierbij wordt een stof gebruikt die corrosie tegengaat. Daarna worden de onderdelen weer gedroogd. Grote kans dat je Mac en – heel belangrijk – je data het overleven. Na de behandelin­g is zo’n twintig procent van de Macs weer direct gebruikskl­aar. Bij de rest moeten alsnog onderdelen vervangen worden, maar veel minder dan eerder het geval was. Uiteindeli­jk ben je daarom goedkoper uit. De behandelin­g zelf kost tussen de € 249 en € 349.

Grote kans dat je Mac en – heel belangrijk – je data het overleven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands