iCreate (Netherlands)

Blijf onder je onderhoud

-

Nu je weet hoeveel calorieën je gemiddeld verbruikt, weet je ook hoeveel je dagelijks maximaal mag consumeren om af te vallen. De meeste mensen die af willen vallen, proberen zo’n vijfhonder­d calorieën per dag onder dit onderhoud te zitten. Daarmee val je ongeveer een kilo lichaamsve­t af per twee weken. Maar let erop dat je bij deze methode ook genoeg calorieen verbrandt door te bewegen, want anders is de kans groot dat je onvoldoend­e belangrijk­e voedingsst­o en binnenkrij­gt. De dagelijkse calorieëni­nname berekenen we met MyFitnessP­al, de koning van de voeding-apps. De zeer uitgebreid­e app is bekend met producten van de Nederlands­e supermarkt­en, heeft een handige scan-functie en werkt erg gemakkelij­k.

1. Download de app

Download en open de app MyFitnessP­al. Maak een account aan, vul je gegevens in en tik op het tabblad ‘Logboek’. Tik onder ‘Ontbijt’ op ‘ Voedingsmi­ddel toevoegen’.

2. Voedingsmi­ddel

Tik rechtsbove­n op de streepjesc­ode en scan het voedingsmi­ddel met de camera van je iPhone. Heeft het er geen? Zoek het dan op via het zoekvenste­r. Herhaal dit tot je je voedingssc­hema compleet hebt.

3. Calorieëni­nname

Scrol naar beneden en tik op ‘ Voeding’. Hier zie je hoeveel calorieën je in totaal met dit voedingssc­hema binnenkrij­gt. Bekijk ook de sectie ‘ Voedingsst­o en’ om te zien of je voeding gezond is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands