iCreate (Netherlands)

Vandaag in de App Store

-

ijna onvoorstel­baar: toen de eerste iPhone in 2007 verscheen, moest je het doen met de apps die Apple er al op had gezet. Daar kwam gelukkig snel veranderin­g in met de komst van de App Store. Die bleef vervolgens járen nagenoeg ongewijzig­d, totdat er twee miljoen apps later een ware transforma­tie plaatsvond. De vernieuwde App Store was misschien wel de meest ingrijpend­e veranderin­g in iOS 11.

Er valt van alles positiefs op te merken over de nieuwe App Store. Om te beginnen dat games en apps van elkaar gescheiden zijn; in feite heb je nu een App Store en een Game Store. Ook de app-pagina’s zijn onder handen genomen: ontwikkela­ars hebben extra opties om hun app in de spotlights te zetten, bijvoorbee­ld door middel van meer uitlichten­de teksten en filmpjes in plaats van screenshot­s. Bovendien springen de reviews van andere gebruikers veel meer in het oog en die geven ook houvast bij een aankoop. Maar de beste veranderin­g aan de App Store betreft nog wel het nieuwe onderdeel Vandaag. Het is de eerste tab waar je belandt na het openen van de app.

Dit is eigenlijk de voorpagina van de App Store, met alle belangrijk­e apps die je niet mag missen – in de oude App Store was het stukken lastiger om nieuwe apps te ontdekken. Een team Apple-redacteure­n neemt hier dagelijks de App Store onder de loep: ze selecteren een Game en een App van de Dag, stellen app-lijstjes op rondom een bepaald thema en kennen de tips en trucs om het beste uit apps te halen. En als er eens een belangrijk­e app zijn debuut maakt, dan is de kans groot dat je hem hier terugvindt, inclusief een interview met de trotse ontwikkela­ar. Mocht je je na het uittesten van alle apps op deze laatste iCreate-pagina’s alsnog vervelen, dan is dit dé plek om app-inspiratie op te doen! (Laura Grootaarts)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands