iCreate (Netherlands)

Bloedzuige­rs in het paradijs

-

akob, de oudste zoon van de familie Eilander, keert na het overlijden van zijn moeder terug naar zijn familie op het verlaten eiland Paradise. Het beste aan het eiland is de naam ervan, voor de rest is het allemaal kommer en kwel. Sinds de dood van moeder wordt het eiland geteisterd door de tien plagen van Egypte: van kikkers en luizen, tot water dat verandert in bloed. Iedere plaag vormt het thema van één van de hoofdstukk­en in het spel. En van gezellighe­id moet de familie Eilander het eigenlijk ook al niet echt hebben.

Het eiland zit vol lugubere herinnerin­gen van moeder en aan jou de taak om ze allemaal te ontdekken in dit point-and- click avontuur van Nederlands­e makelij. De puzzels en mini- games op zich staan al garant voor prima vermaak, maar het is vooral de stijl van het spel die Rusty Lake Paradise zo opmerkelij­k maakt. Horror is het nog net niet; er vliegen geen ledematen over het scherm, hoewel iemand wel zomaar zijn oor kan verliezen. Maar het eiland, de bewoners en de gebeurteni­ssen zijn op zijn zachtst gezegd ... verontrust­end. Het spel is nog maar nauwelijks begonnen of je peutert al met tegenzin een vette bloedzuige­r uit de neus van grootmoede­r. Daarmee is de toon direct gezet.

Rusty Lake Paradise maakt deel uit van een serie, maar dit deel is prima zelfstandi­g te doen. Grote kans dat je daarna de eerdere delen ook wilt spelen. Maar dan bij voorkeur niet op een onbewoond eiland ... (Laura Grootaarts)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands