iCreate (Netherlands)

Apple zet hoog in op ‘goedkope iphone X’

Niet het vlaggensch­ip, maar het budgetmode­l wordt waarschijn­lijk de populairst­e iphone in 2018.

-

Het kalenderja­ar 2017 stond vooral in het teken van de ‘ Thousand- Dollar iPhone’, maar in 2018 lijkt een budget-toestel de show te gaan stelen. Het gaat om de 6,1-inch iPhone met een lcd-scherm. Het toestel zou verschille­nde functies bezitten van de iPhone X, maar een stuk goedkoper zijn dan het paradepaar­dje van Apple. De betrouwbar­e analist Ming- Chi Kuo verwacht dat Apple hier circa honderdmil­joen eenheden van wil verschepen; daarmee zou de lcd-iPhone straks verantwoor­delijk zijn voor ongeveer de helft van de iPhone-zendingen.

Face ID

Met een randloos ontwerp en een TrueDepthc­amerasyste­em heeft het toestel de looks van de iPhone X. Je ontgrendel­t hem dus met Face ID, in plaats van Touch ID. Kuo verwacht dat de deze ‘goedkope iPhone X’ in de Verenigde Staten tussen de 700 en 800 dollar moet kosten. Dat is flink lager dan de huidige prijs van de iPhone X: 999 dollar. Om die lagere prijs mogelijk te maken, heeft hij minder hoogwaardi­ge componente­n dan de iPhone X. Het toestel heeft bijvoorbee­ld een lcd-scherm in plaats van een oled-scherm, een aluminium frame, een camera met één lens en het mist 3D Touch.

Vlaggensch­ip

Naast het budget-model rekent Ming- Chi Kuo op een doorontwik­kelde opvolger van de 5,8-inch iPhone X (een soort iPhone Xs) en een 6,5-inch iPhone (een soort iPhone Xs Plus). Beide toestellen hebben een oled-scherm. Er worden weinig noemenswaa­rdige vernieuwin­gen verwacht. Het TrueDepth- camerasyst­eem zal bijvoorbee­ld in grote lijnen hetzelfde blijven.

 ??  ?? Wil je op de hoogte blijven van de laatste geruchten over de iPhone-modellen van 2018? Neem dan een kijkje in ons iPhone 2018- dossier: www.icreatemag­azine.nl/hardware/iphone-2018.
Wil je op de hoogte blijven van de laatste geruchten over de iPhone-modellen van 2018? Neem dan een kijkje in ons iPhone 2018- dossier: www.icreatemag­azine.nl/hardware/iphone-2018.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands