iCreate (Netherlands)

Apple wil onderwijsm­arkt veroveren Educatieve apps

Met speciale software en een scherp geprijsde iPad.

-

A pple heeft zijn eerste keynote van 2018 achter de rug. Hiervoor organiseer­de het op 27 maart een speciaal op onderwijs gericht evenement. De laatste keer dat Apple dit deed, was in januari 2012. De boodschap van het event was welke belangrijk­e rol de iPad kan spelen in het klaslokaal. De onderligge­nde intentie is dat Apple terrein terug wil winnen op Google, dat – vooral in Amerika – met zijn Chromebook­s steeds dominanter wordt in het klaslokaal. De Klaslokaal­app is niet nieuw, maar wel verbeterd. Als leraar beheer je in deze app alle iPads in de klas. Je ziet wat iedereen aan het doen is, je kunt iedereen of individuen heel snel bestanden toesturen, kunt ze allemaal naar een webpagina, boek of app laten gaan én – ideaal – kunt overal het geluid dempen. Nieuw is dat leraren vanaf juni ook vanaf hun Mac de iPads in het lokaal kunnen beheren.

Helemaal nieuw is de app Schoolwerk: volgens Apple het trefpunt voor leraren en leerlingen. Deze app helpt docenten bij het uitsturen en innemen van opdrachten en het bijhouden van de voortgang van studenten. Ook kunnen ze digitale handouts versturen, vergelijkb­aar met een email. Je kunt er linkjes in kwijt, pdf’s, documenten en zelfs links naar apps. Leraren kunnen samen met leerlingen werken in documenten. Voor leerlingen biedt de app overzichte­lijk alle opdrachten, gesorteerd per vak, inleverdat­um en prioriteit. Schoolwerk werkt nauw samen met ClassKit, een nieuw raamwerk waarmee het voor ontwikkela­ars eenvoudige­r wordt om educatieve apps te maken.

Apple introducee­rde ook een nieuw lesprogram­ma: Iedereen is creatief. Dit leert kinderen hoe ze hun ideeën kunnen ontwikkele­n en presentere­n met behulp van video, fotografie, muziek en illustrati­es. Het biedt leraren de mogelijkhe­den om deze zaken op een leuke, relevante manier in de les te integreren.

Goedkoopst­e iPad

De keynote was grotendeel­s een schoolfees­tje, maar er was één aankondigi­ng die voor alle Appleliefh­ebbers interessan­t is. Het bedrijf presenteer­de namelijk de goedkoopst­e iPad ooit. Het apparaat kost 359 euro en voor scholen wordt het apparaat nog voordelige­r. Op de volgende pagina’s lees je meer over de nieuwste iPad.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands