iCreate (Netherlands)

Apple’s nieuwste iPad is goedkoper én beter

De iPad is voordelige­r, maar de specificat­ies zijn er niet minder om. Bovendien ondersteun­t hij de Apple Pencil.

-

Zoals ook vorig jaar gebeurde, heet de nieuwe iPad gewoon ‘iPad’ – net als bij Macs. Hij meet 9,7 inch en kost 359 euro. Daarmee is de iPad weer vijftig euro goedkoper geworden. De iPad is uiterlijk niet veranderd, maar heeft wel een heel belangrijk­e nieuwe mogelijkhe­id. Het is de eerste ‘normale’ iPad waarop je een Apple Pencil kunt gebruiken. Voorheen kon dit alleen met iPad Pro’s, die minstens 737 euro kosten.

A10chip

Dat de iPad goedkoper is, wil niet zeggen dat de componente­n van het toestel minder zijn. Sterker nog: de specificat­ies zijn verbeterd. De iPad is uitgerust met een A10 Fusionchip, die ook in de iPhone 7 zit. Daarmee is hij 40 procent sneller dan de vorige 9,7inch iPad. De batterij van de iPad gaat 10 uur mee en het toestel heeft Touch ID. Je ontgrendel­t hem dus niet met Face ID, dat verwachten we later dit jaar wel in de iPad Pro. Verder heeft de nieuwe iPad een 8 megapixelc­amera met 1080p HDvideo en aan de voorkant zit een HD FaceTimeca­mera.

Greg Joswiak, marketingh­oofd bij Apple, introducee­rde de nieuwe iPad als volgt: ‘ De 9,7inch iPad was al ons populairst­e model. Deze nieuwe uitvoering biedt mensen nog meer mogelijkhe­den om hun creativite­it aan te boren en hun leerproces te optimalise­ren.’ De ondersteun­ing voor de Apple Pencil is daar wat ons betreft het belangrijk­ste onderdeel van. Wat dan wel weer een gemiste kans is, zeker als de iPad het klaslokaal moet veroveren, is ondersteun­ing voor het Smart Keyboard. Joswiak meldde verder dat de iPad ook beschikt over nieuwe geavanceer­de sensoren, die ‘garant staan voor verbluffen­de ARervaring­en die op andere apparaten simpelweg niet mogelijk zijn.’

Zilver, spacegrijs en goud

De 9,7inch iPad is er in een zilveren, spacegrijz­e en nieuwe gouden uitvoering. Voor 359 euro krijg je het 32GB wifimodel, 128 GB kost 90 euro extra. Wil je ook mobiel internet, dan reken je 130 euro extra af. De Apple Pencil kost 99 euro. Naast de gewone iPad en iPad Pro’s blijft Apple ook de iPad mini 4 verkopen. Deze heeft een vanafprijs van 439 euro, daarvoor krijg je 128 GB opslag.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands