iCreate (Netherlands)

Reservesle­utel voor je slimme deurslot

-

Al die slimme apparaten in je huis maken je leven alleen maar gemakkelij­ker … totdat ze alles moeilijker maken. Na het lezen van onze complete review in iCreate 88, heb ik op het slot van mijn voordeur een Nuki Smart Lock geïnstalle­erd. Zodra ik thuis kom en mijn iPhone in de buurt van het slot is, gaat de voordeur automatisc­h open. Als ik vertrek, druk ik op de knop van Nuki en gaat de deur automatisc­h op slot. Het werkte allemaal perfect, en dat was waarschijn­lijk ook de reden dat ik een welgemeend­e waarschuwi­ng van Nuki negeerde. Ik heb namelijk een deur zonder noodfuncti­e: wanneer binnen een sleutel in het slot zit (en dat moet met de Nuki Smart Lock), kun je er buiten geen sleutel meer in steken. Maar ja, de app geeft een melding als de batterijen bijna op zijn, en mijn iPhone vergeet ik toch nooit … dus, wat kan er misgaan?

Daar stond ik dan, buiten in de kou, de voordeur op slot, de iPhone nog binnen en geen mogelijkhe­id om naar binnen te kunnen – ondanks dat ik nota bene nog twee sleutels op zak had. Laten we het zo zeggen: de sleuteldie­nst was onder de indruk van de veiligheid van het systeem. Hij schatte van tevoren drie minuten nodig te hebben om naar binnen te komen, het kostte hem uiteindeli­jk een uur en een kwartier.

Vanwaar deze anekdote? Nuki verkoopt ook de Fob. Dat is een soort reservesle­utel voor je slimme deurslot. Je koppelt de kleine afstandsbe­diening supereenvo­udig aan de Nuki Smart Lock en daarna kun je hem ook met een druk op de Fob-knop ontgrendel­en. Handig als je bijvoorbee­ld een poetsvrouw naar binnen wilt laten die geen smartphone heeft. Of als je je iPhone binnen laat liggen uiteraard. (Sven Lamers)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands