iCreate (Netherlands)

5 tips om je iPhone minder te gebruiken

Een van de redenen waardoor je je iPhone steeds weer pakt, is dat hij blijft roepen. Met deze tips kom je minder vaak in de verleiding.

-

1. Meldingen uit

Praktisch alle apps proberen zo vaak mogelijk om je aandacht te trekken door meldingen op je beginscher­m te pushen. Je maakt hier korte metten mee, door voor de storende apps de meldingen uit te schakelen. Ga naar ‘Instelling­en> Berichtgev­ing’, tik op de apps en zet bovenaan het schuifje bij ‘Sta berichtgev­ing toe’ uit.

2. Rode bolletjes weg

Het rode bolletje bij een app-icoon werkt als een rode lap op een stier: je móét die app openen. Gelukkig kun je ook deze uitschakel­en. Kies bij‘ Instelling­en> Berichtgev­ing’ de a p pen zet het schuifje achter ‘Badge-appsymbool’ uit.

3. Niet storen

Wil je een algehele radiostilt­e inlassen? Schakel Niet storen in. Veeg het bedienings­paneel van onder aan het scherm omhoog en tik op de maan. Via ‘Instelling­en>Niet storen’ kun je nog aangeven wel gebeld te willen worden (onder ‘Sta oproepen toe’) of instellen dat Niet storen op gezette tijden (tijdens de werkdag bijvoorbee­ld) vanzelf inschakelt.

4. Geen socialmedi­a-apps

Kun je de verleiding niet weerstaan om Facebook en Instagram steeds te openen – en dan weer ellenlang door te scrollen? Gooi de apps weg. Je kunt de diensten nog altijd bezoeken via Safari, maar dat is iets meer moeite. En dus zul je het minder vaak doen.

5. Groepsgesp­rekken stil

Niet alle meldingen van WhatsApp zijn onzinnig – sommige wil je wel blijven ontvangen. Doorgaans geldt dat niet voor groepsgesp­rekken. Zet die dan in ieder geval stil. Dit doe je door in WhatsApp naar ‘Instelling­en>Meldingen’ te gaan: zet onder ‘Groepen’ de schuif bij ‘Toon meldingen’ op grijs.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands